Keadaan ekonomi yang meningkat membuatkan ramai individu tidak mampu memiliki rumah dan hanya mampu menyewa sahaja. Walaupun hanya sekadar menyewa, anda perlu menjaga rumah tersebut seperti rumah kita sendiri.

Namun, lain pula yang terjadi kepada sepasang suami isteri yang merupakan pemilik sebuah rumah dan telah menyewakan rumah tersebut kepada sebuah keluarga.

Sudahlah penyewa keluar rumah dengan tergesa-gesa tanpa bertemu dengan mereka, rumah pula ditinggalkan dalam keadaan yang yang rosak teruk dan tunggang langgang.

Ikuti perkongsian Ziera Rahman tentang keadaan rumah sewanya dan diharapkan agar memberi manfaat kepada hijabi di luar sana. Jangan pula anda lakukan perkara seperti ini ya!

IKLAN
Foto: Ziera Rahman

Bila penyewa mesej keluar rumah macam tu je, just mesej kata kunci letak dalam rumah lepas tu terus block nombor kita, hati rasa tak sedap. Bila tgk rumah aduhaiiiiiiii org jenis apa duduk rumah ni.

Selama ni kalau penyewa lain sewa, bila diorang keluar kami suami isteri boleh je cuci rumah sendiri. Tapi kali ini Iera surender. Tak selera aku tengok toilet macam ni. Penyewa ni jenis tak basuh toilet ke? Dah berkahwin, dah ada anak, takkan kotor macam ni? 

IKLAN
Foto: Ziera Rahman

Toilet satu hal, singki boleh bengkok ni apa cerita bai? Apa awak buat sampai boleh bengkok macam ni? Mozek kat dinding pun banyak tercabut. Kitorang memang tak pernah nak check rumah sebab nak jaga privasi penyewa. Tup-tup rumah jadi macam ni.

Foto: Ziera Rahman
Foto: Ziera Rahman

Dah la rumah sebelum bagi sewa kita cat lawa-lawa. Tak kisah tinggal rumah kotor sebab kita faham takkan lepas angkut barang awak nak kemas. Tapi bila barang-barang rumah banyak rosak, tu sakit hati. Satu lagi banggg oiii, kepala paip pun bawa lari ke??

IKLAN

Dah la si suami baik hati sewa tak pernah-pernah naik. Deposit pun ambil 1 bulan je sebab taknak bebankan penyewa. Tup-tup orang buat macam ni. Memang rasa nak marah. Duit deposit rumah tak dapat langsung nak cover rosak.

Foto: Ziera Rahman

Sekarang masalahnya penyewa ni dah lari. Tak dapat dicari. Kalau esok dia masih berdiam walaupun kita dah mesej dia, tindakan susulan akan diambil. Sebab agreement semua ada. FB penyewa pun telah kita jumpa. Harap penyewa ni keluar dari lubang tikus dan munculkn diri.

Sumber: Ziera Rahman