Kaki terpanjang di dunia lebih dari 52 inci. Sudah tentu mustahil untuk mendapatkan hasil ini dengan teknik apa pun. Tetapi sekurang-kurangnya anda dapat mencipta ilusi bahawa kaki anda kelihatan lebih panjang daripada yang sebenarnya. Dan di sini terdapat beberapa tip pakaian yang akan membantu anda.

Sumber gambar: IG Nazgreatlivingstail

Beberapa petua berpakaian agar kaki anda kelihatan lebih panjang. Jangan bimbang tidak ada pembedahan dan perkara menakutkan yang lain. Dengan hanya warna dan panjang pakaian anda, penampilan boleh berubah secara mendadak.

1. Vamp rendah pada kasut yang hanya menutupi jari kaki anda akan berfungsi dengan lebih baik. Kasut dengan vamp tinggi tidak akan berfungsi.

2. Seluar yang dipotong menjadikan kaki anda kelihatan lebih pendek. Tetapi jangan keterlaluan dengan panjang, seluar tidak boleh berkerut di bahagian bawah.

3. Anda boleh mencuba memasukkan baju ke dalam seluar. Ini akan menjadikan bahagian atas badan kelihatan lebih pendek.

4. Pilih jalur menegak, bukan garis melintang. Secara visual akan menjadikan kaki anda kelihatan lebih panjang.

5. Pilihlah seluar dengan pinggang tinggi dan bukannya seluar dengan pinggang rendah. Ini akan membuat anda kelihatan panjang.
6. Anda boleh mencuba pakaian dengan warna monokromatik. Ingatlah untuk menggunakan satu warna agar kelihatan lebih baik.

7. Seluar jeans yang kurus menjadikan kaki kelihatan lebih panjang, terutamanya jika warna gelap.

IKLAN

8. Lebih baik memberi keutamaan kepada kasut tumit tinggi. Kasut jenis ini akan menjadikan anda lebih tinggi dan memanjangkan kaki anda.

9. Pilih kasut ‘nude’ atau yang sesuai dengan warna pakaian anda. Dengan cara ini kasut anda tidak akan membahagikan garis kaki anda secara visual.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Salah Pilih Gaya Anda Bertukar Jadi Hodoh! Ini Panduan Lengkap Pilih Jeans Sepadan Saiz Tubuh.

Jenis-jenis seluar yang boleh kelihatan kaki anda panjang

BOYFRIENDS JEANS

IKLAN

Potongan longgar tidak akan menjadikan anda kelihatan lebih kecil. Sebenarnya, itu dapat menimbulkan kesan tinggi selagi potongannya tidak sampai di pergelangan kaki. Anda boleh memilih untuk memotong seluar jeans atau menggulungnya.

STRAIGHT JEANS

Seperti namanya, seluar potongan lurus ini dengan hujung tergantung boleh menjadikan anda kelihatan lebih tinggi. Terutama apabila digabungkan dengan kasut tumit tinggi.

CUTBRAY JEANS

IKLAN

Seluar era 700-an ini kini menjadi sasaran hijabi masa kini. Model yang meluas dari lutut sebenarnya menjadikan anda kelihatan lebih tinggi. Apabila memakai seluar yang juga dikenal sebagai seluar jeans suar, jangan pening memikirkan padanannya. Kerana ia sangat sesuai dipadankan dengan pakaian apa pun.

SELUAR KULOT

Mungkin ramai yang berpendapat bahawa kulot menjadikan anda kelihatan pendek. Tetapi sebenarnya, jika anda memadankannya dengan baik, seluar baggy jenis ini menjadikan anda kelihatan lebih tinggi. Caranya, anda boleh menggabungkan seluar kulot yang meluas ke pergelangan kaki dengan kasut tumit tinggi.

HIGH WAISTED PANT

Salah satu seluar yang benar-benar berfungsi untuk menjadikan kaki anda kelihatan lebih langsing dan lebih tinggi adalah seluar dengan pinggang tinggi. Seluar ini dengan potongan pinggang tinggi menjadikan ilusi bahawa kaki anda lebih panjang daripada yang asal. Untuk menjadikannya lebih asli, anda boleh menggabungkannya dengan t-shirt crop top.

Hijabi tak perlu risau sekiranya anda tidak mempunyai kaki sepanjang model, cukup dengan aplikasikan trik gaya ini. Anda akan kelihatan panjang dengan pilihan padanan yang tepat.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI