Hari ini walaupun produk paling asas boleh menjadi multitasker ajaib. Walau bagaimanapun, satu yang anda tidak nampak yang secara mengejut viral di tiktok ialah trend celak telus.

Ternyata concealer anda yang paling dipercayai boleh melakukan lebih daripada sekadar menyamarkan lingkaran hitam dan menghilangkan jerawat, ia juga merupakan cara yang mematikan untuk mencorak celak. Teknik ini adalah mengenai mencipta bentuk celak terangkat menggunakan concealer dan pewarnaan semula jadi kelopak mata anda untuk mencipta bentuk halus pada mata.

Jadi mengapa celak lutsinar tiba-tiba viral di TikTok? Ia sesuatu yang boleh dilakukan oleh semua orang, kemungkinan besar dengan produk yang mereka sudah ada dan ia mudah tetapi berkesan. Tidak masuk akal! Teknik ini membuat mata kelihatan lebih terjaga dan terbuka. Juru solek May Akhtar perlu diberi pujian dengan mencipta trend itu.

@maytahmi When ur darker eyelids become useful x #editorialmakeup #linertutorial #eyeliner #makeuphacks ♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

Bersedia untuk membuat penampilan sendiri? Semua yang anda perlu tahu tentang teknik celak lutsinar. Jom mulakan!

Cari warna yang tepat

IKLAN

Perkara pertama yang anda perlu tahu tentang memaku celak lutsinar adalah mengenai mencari warna yang sesuai untuk anda. Untuk memilih warna yang serupa dengan warna kulit anda, tetapi beberapa warna lebih cerah. Ia perlu lebih ringan daripada pewarnaan tudung semula jadi anda untuk benar-benar mencipta bentuk itu dengan jarak negatif. Jika ia terlalu hampir dengan perlawanan, ia hanya akan sebati.

Pilih berus dengan bijak

Teknik ini akan berfungsi paling baik dengan berus celak yang tepat. Pilih berus celak yang rata bagi memudahkan tugas meratakan dan akan memudahkan permohonan.

IKLAN

BACA ARTIKEL BERKAITAN:‘Blend’ Pemerah Pipi Dengan Concealer, Trik Tiktoker Ini Macam Tak percaya Hasilnya….

Masuk Barisan

IKLAN

Ambil concealer atau eyeliner (nude) juga boleh gunakan pembayanG mata bayang (nude) dan buat bentuk bersayap di sudut bawah mata dan bahagian atas bulu mata bawah dan sambungkan kedua-duanya ke satu titik. Biarkan ruang di antara bebas daripada produk kerana pewarna semula jadi anda sendiri adalah pelapik anda.

Sempurnakan solekan anda

@lenkalul what do you think? 👀 ib @May Akhtar 🤍 #transparenteyeliner #eyeliner #makeup ♬ Efecto – Bad Bunny

Sentuhan penamat adalah mudah. sebaik sahaja anda mencapai bentuk celak yang diingini, ambil berus yang sama dan ratakan bahagian tepi concealer untuk mengadun tepi sambil tetap membiarkan produk tajam supaya anda tidak kehilangan bentuk celak.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI