Wujudnya kelemumur di kepala jangan ambil mudah masalah ini, kalau tak dirawat boleh memudaratkan apatah lagi wanita berhijab. Mengaruk kepala yang tidak gatal, bahkan tak tahu apa puncanya.

Mungkin ada diantara anda ambil mudah dan ada juga mencuba pelbagai syampu. Kerap bertukar syampu bukan solusi terbaik untuk mengatasi masalah kelemumur.

Bawah Bajet Penata Rambut Dedah Rahsia Atasi Kelemumur

Melalui laman sosialnya penata rambut professional yang mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dan terkenal dari kalangan selebriti, Chez Hamdan bongkar rahsia tip hilangkan kelemumur 99.99% berkesan.

Tonton video berdurasi 2 minit ini ikuti langkah seorang PRO:

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chez Hamdan (@chezhamdan)

Mudah Dan Berkesan

Hijabista sendiri mencuba tip ini, setelah mengikut langkah yang disarankan hasilnya nampak dalam tempoh 2 minggu. Mudah sahaja anda hanya perlukan extra virgin coconut oil (beli atas talian atau boleh didapati di drugstore). Ikuti langkah mudah ini:

  • Minyak kelapa sapukan di kulit kepala
  • Urut kulit kepala dengan perlahan
  • Diamkan selama 10 – 15 minit (tujuannya untuk nyahkan kulit mati dengan cara melembapkan)
  • Syampu seperti biasa

Langkah ini cara anda reset kulit kering dengan melembapkan dengan menggunakan minyak kelapa, bukan menggunakan syampu dengan bahan yang mengeringkan lagi kulit kepala.

IKLAN

Khasiat Minyak Kelapa Untuk Rambut

Minyak kelapa mempunyai kekuatan untuk membuat rambut anda tumbuh lebih panjang, tebal dan lebih sihat. Vitamin dan asid lemak dalam minyak kelapa membantu menyuburkan kulit kepala anda dan menembusi kutikula rambut. Topeng rawatan kira-kira sekali setiap minggu atau dua minggu selama lima hingga 10 minit akan melakukan silap mata.

IKLAN

Memasukkan minyak kelapa ke dalam rutin anda mewujudkan persekitaran yang optimum untuk pertumbuhan rambut. Vitamin dan asid lemak penting juga membantu menghilangkan sebum dari folikel rambut, yang mempercepat pertumbuhan.

Gunakan minyak kelapa untuk menyelamatkan rambut anda dari kerosakan matahari. Minyak kelapa adalah SPF semula jadi dan akan melindungi rambut dan kulit anda dari sinar matahari yang berbahaya.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI