Tentu anda mahukan blazer yang mampu memberikan ilusi langsing pada diri anda bukan?Wanita ‘plus size’ tentu anda menghadapi masalah untuk memilih jenis blazer yang sesuai.

Blazer amat membantu menyerlahkan penampilan terutama buat wanita yang bekerjaya. Namun jika tersalah pilih jenis blazer, lain pula jadinya. Maka sebab itulah dalam soal penampilan diri, perlu ada ada sedikit ilmu.

Photo by tima-miroshnichenko from Pexels.

Berikut perkongsian tip berguna seperti yang dikongsikan oleh guru imej Puan Mary

SENI MEMILIH BLAZER UNTUK WANITA PLUS-SIZE

Apabila membeli blazer (atau jaket) untuk tujuan dipakai ke tempat kerja, ramai wanita plus-size menghadapi kesukaran memilih blazer yang sesuai.

Seringkali blazer yang dipilih menyebabkan wanita plus-size nampak lebih berisi walaupun warna blazer yang dipilih sudah berwarna gelap. Memilih blazer yang mampu memberikan ilusi langsing memerlukan mata yang tajam.

IKLAN

Dikongsikan tip ringkas tentang seni memilih blazer khas untuk wanita plus-size bekerjaya yang mahu kelihatan langsing (atau kurang berisi) ketika mengenakannya. Selamat mencuba!

POTONGAN HUJUNG BLAZER

IKLAN

POTONGAN POKET BLAZER

SAIZ BUTANG BLAZER

LEBAR SKIRT

IKLAN

IMEJ PENTING UNTUK PENAMPILAN DIRI SESEORANG INDIVIDU

Sumber kredit: Puan Mary Top image: Photo by Monstera from Pexels.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/wjCfPZ3nhr4?list=PLwTVJflD5bmE3QfhDp6V46J4iIf1ZJn7N

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI