Kata-kata tidak dapat menyatakan betapa ramai mengagumi Amyra Rosli yang luar biasa, bukan sahaja untuk bakat dan kecantikannya yang tidak dapat dinafikan, tetapi untuk semangat dan dedikasinya yang tidak berbelah bahagi. 

Setiap kali melihatnya di skrin atau mendengarnya bercakap dalam temu bual, saya kagum dengan kebolehannya menghidupkan setiap watak yang dilakonkannya dan keasliannya yang tidak terhalang. Dia adalah inspirasi sejati, dia terus memenangi hati jutaan orang yang menyayanginya.

Artikel Berkaitan : “Kalau Amyra Rosli Yang Pakai Confirm Cantik Lah,”… Netizen Terpegun Keayuannya Menjadi-Jadi Setelah Berhijab

Baru-baru ini Amyra Rosli ditemui dalam pelancaran koleksi terbaru dUCk iaitu The Blooming dUCk mengangkat Myra sebagai duta mereka dan berkongsi tentang perkembangan terbarunya. 

“Myra dari dulu sampai sekarang memang sukakan fantasi, lagi-lagi dapat bekerjasama dengan dUCk, bila kita berfantasi kita akan rasa gembira dalam dunia kita sendiri”

“Berfesyen itu penting untuk berfantasi untuk look good and confident, Myra suka dengan semua Disney Character dan semua Princess”

IKLAN

“Kita kena ikut dari segi apa yang kita pakai, kalau kita suka bunga-bunga kenalah padankan dengan bottom yang plain, berfesyen ini bebas sebenarnya dan tiada apa yang menghalang Myra” ujar Myra.

Selepas Balik Dari Makkah, Myra Sebenarnya Belum Sedia Berhijab

Mendapat jemputan hadir ke program Meletop untuk mempromosikan dramanya dengan memakai hijab, Myra mendapat banyak soalan sama ada sudah berhijab atau belum walaupun Myra sendiri belum ada jawapannya. 

“Sebenarnya selepas balik dari Makkah, Myra belum bersedia untuk bertudung tapi Myra dengar banyak cerita-cerita orang selepas kau balik dari Makkah kau kena bertudung selama 44 hari, saya tidak tahu ini betul atau tidak

IKLAN

“Myra kena hadiri program Meletop selepas balik dari Makkah, alamak aku nak pakai tudung ke tak? Sebab Myra perlu menghormati benda yang Myra perlu buat selepas balik dari Makkah.”

Myra berkongsi dia berasa pelik jika keluar rumah dengan tidak memakai tudung, dalam masa yang sama, dia tidak berasa yakin kerana tidak tahu untuk berfesyen jika mengenakan hijab.

Artikel Berkaitan: Cantiknya Bidadari Amar Baharin Ni..Netizen Terpesona Dengan Kejelitaan Amyra Rosli Berbaju Merah!

Isteri kepada Amar Baharin itu berkata, bila berhijab dijalan yang betul dan percaya dengan rezeki di tangan Allah, rezeki yang diberi akan lebih berlipat ganda.

IKLAN

“Jangan pandang belakang, jangan rasa kita tidak boleh mencari rezeki sebabnya hanya kerana berhijab, tidak sama sekali.”

“Bila berhijab ini, kita kena istiqomah dan mempunyai support system yang sangat kuat, iaitu dari suami dan keluarga sendiri.” katanya lagi. 

Sekadar info, Amyra berkahwin dengan pelakon gandingannya dalam drama Tersuka Tanpa Sengaja, Amar Baharin pada 11 November 2016 dan mempunyai dua orang cahaya mata.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI