Berinspirasikan keindahan dan kesabaran yang rumit di sebalik ukiran kayu Melayu, koleksi raya dUCk membawakan konsep Sabar pada hari raya ini.

Setiap koleksi raya dUCk mempunyai ceriteranya tersendiri, berbeza dengan koleksi tahun ini bukan sahaja memupuk sifat mulia dalam diri seseorang malah dUCk memperkenalkan koleksi terbesar, The Heritage dUCk yang diinspirasikan daripada ilustrasi indah dan halus motif ukiran kayu Melayu.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

IKLAN

Koleksi lengkap bergaya bersama keluarga

Koleksi ini menampilkan tudung, beg, aksesori, wangian serta baju raya sedia pakai untuk dewasa dan kanak-kanak! Tepat pada masanya untuk menyambut Raya dengan penuh gaya bersama.

Hayati Sentuhan Legasi Dengan Kesabaran, The Heritage dUCk Koleksi Raya Yang Terapkan Nilai Murni
Dengan hiasan ukiran kayu di tengah-tengah reka bentuk, anda akan mendapati setiap bahagian adalah sangat peribadi, seperti perhatian dan kerja tangan yang teliti yang dimasukkan ke dalam ukiran setiap kepingan kayu.

“Sejak dua tahun kebelakangan ini, kami menyambut Aidilfitri secara jarak jauh, dan berjauhan dengan orang tersayang sememangnya mencabar bagi kebanyakan dari kita. Dari perjalanan jauh untuk berjumpa keluarga, memasak juadah bersama-sama dan memohon kemaafan dalam keluarga, hari raya ini kita berpeluang untuk mengimbau detik-detik terindah Raya bersama keluarga tersayang. Dan inilah masa yang seperti segala-galanya dinantikan yang baik dalam hidup kita,” kongsi Jacky Hussein, Pengarah Kreatif The dUCk Group.

IKLAN

“Tahun ini, The dUCk Group ingin memberi inspirasi kepada nilai kesabaran kerana ia telah mengajar untuk menjadi tabah dari segi rohani dan ia mendorong untuk mengingatkan satu sama lain untuk terus beramal. Tertarik dengan keindahan warisan ukiran kayu Melayu, daripada lengkungan halus hingga motif ukiran, dUCk sangat teruja kerana dapat menghidupkan seni ini melalui koleksi terbaharu raya,” tambah Jacky.

Hayati Sentuhan Legasi Dengan Kesabaran, The Heritage dUCk Koleksi Raya Yang Terapkan Nilai Murni
Rekaan mengambil kira kemudahan dan kepraktisan, telekung yang mempunyai poket sisi untuk menyimpan barang berharga serta dibawa sahaja dengan mudah dengan bag yang kecil.

Koleksi Heritage dUCk pertama kali diilhamkan oleh penpengaruh Asma Nasa apabila melawat Pak Osman, seorang pakar seni ukiran kayu di Terengganu. Beliau berkongsi petikan yang bermakna dengan D tentang kepentingan kesabaran dalam ukiran kayu. Kesabaran benar-benar merupakan nilai murni bagi mereka yang ingin melihat karya seni mereka yang indah dihidupkan, dan di situlah The Heritage dUCk dengan motif ukiran kayunya dalam koleksi Aidilfitri ini.

IKLAN

Lebih-lebih lagi, ukiran kayu juga merupakan warisan abadi yang telah dipelihara dalam warisan yang kita sehingga hari ini, koleksi ini merangkumi tentang kegembiraan dan penghargaan tradisi, warisan dan budaya kita melalui perayaan yang cukup gemilang ini.

https://youtu.be/8SS80WnwTn0

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI