DYMM Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Hajah Norashikin berkenan berangkat menghadiri majlis Hijab Fashion Award 2024 yang berlangsung di One World Hotel Petaling Jaya.

Keberangkatan Baginda diiringi oleh isteri Menteri Besar Selangor, Yang Amat Berbahagia Datin Seri Masdiana Muhamad.

Editor Pengurusan Majalah Nona, Hijabista dan Mingguan Wanita, Kiffy Razak berkata, penganjuran program itu bagi mengiktiraf kejayaan wanita dalam bidang fesyen hijab dan pencapaian mereka mengubah landskap fesyen sopan di tanah air.

 

 

 

 

IKLAN

 

“Tujuan kami adalah untuk memberi pengiktirafan kepada usahawan wanita yang telah memberikan sumbangan besar dalam membentuk dan memajukan industri fesyen berhijab serta memberi inspirasi kepada generasi masa depan mengejar impian dalam bidang ini,” katanya ketika berucap pada majlis itu.

Seramai 13 penerima anugerah pada majlis tersebut antaranya pempengaruh Muabellaz yang memenangi kategori Hijabista Influencer, Hijabista Styling (Didiyana Ehsan), Hijabista Most Glam(Rozita Che Wan), Hijabista Legend (Noor Kumalasari), Hijabista Achievement (Vivy Yusof) dan Hijabista Inspirational (Maryam You Narae).

Hijabista Legend Award – Noor Kumalasari

 

IKLAN
Hijabista Fashion Brand Award – Leeyanarahman

 

Hijabista Achievement Award – Vivy Yusof

 

Hijabista Emerging Jewellery Award – Sabihah Gold

 

Hijabista Best Inner Hijab Award – Keklaa

 

Hijabista Best Marketing & Event Organizer Award – Time Reveal (M) Sdn Bhd

 

Hijabista Designer Award – MimpiKita

 

IKLAN
Hijabista Influencer Award – Muabellaz

 

Hijabista Styling Award – Didiyana Ehsan

 

Hijabista Inspirational Award – Maryam You Narae

 

Hijabista Trusted Skincare Brand Award – Addar Beauty

(Tiada dalam gambar)
1. Hijabista Favourite Couple Award – Dahlia Rizal & Imran Aqil

2. Hijabista Most Glam Award – Rozita Che Wan

Pada majlis itu juga, jenama Leeyanarahman dinobatkan sebagai penerima Hijabista Fashion Brand Award sekali gus mengiktiraf kejayaan usahawan dan pengasas jenama itu iaitu Nur Liyana Abdul Rahman dalam membina empayar fesyen dan mencetus fenomena tersendiri dalam kalangan peminat fesyen hijab.

Majlis itu turut diserikan dengan peragaan koleksi fesyen sempena lebaran tahun ini daripada jenama Leeyanarahman dan pereka fesyen, Datuk Radzuan Radziwill.

Buat julung kalinya, Majalah Nona dan Hijabista mengiktiraf 13 individu ikonik yang cemerlang dan berjaya mencetus revolusi dalam bidang fesyen hijab tanah air.

Pengiktirafan ini bukan hanya sekadar penghargaan, tetapi juga satu langkah ke hadapan dalam mengangkat pencapaian mereka yang telah mengubah landskap fesyen modest tanah air.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI