Sebaik-baik sedekah adalah sedekah pada bulan Ramadan. Demi meraih ganjaran pahala yang berganda, Majalah Rasa menganjurkan sebuah program CSR bubur lambuk bersama AJI-SHIO® dan FGV Holdings Berhad (FGV). Turut hadir, selebriti terkenal seperti Siti Elizad, Mila Jirin dan Pak Nil memeriahkan majlis!

Program melibatkan penyediaan 2,000 mangkuk bubur lambuk dan lebih 8,000 kuih-muih tradisional itu telah diedarkan secara percuma untuk penduduk Shah Alam dan kawasan sekitarnya.

Acara ini berlangsung di Central I-City, Shah Alam, bermula dari pukul 10:00 pagi hingga 5:00 petang. Inisiatif ini bukan sahaja menyantuni komuniti Shah Alam, malah turut menyasarkan kumpulan petugas hospital dan pegawai agensi beruniform.

 

Pengedaran khas kepada kedua kumpulan ini adalah sebagai tanda penghargaan bagi bakti mereka dalam berkhidmat kepada masyarakat di bulan Ramadan.

Program sehari ini mencerminkan tekad Majalah RASA, AJI SHIO®, dan FGV dalam memenuhi tanggungjawab sosial mereka selain menjalinkan ukhuwah dan persahabatan, selari dengan sambutan bulan Ramadan yang mulia.

IKLAN

Seawal pagi segala persiapan memasak disediakan dan aktiviti rewang sebagaimana kita pernah saksikan dalam majlis perkahwinan di kampung dapat disaksikan. Program ini juga menyajikan bubur lambuk dijamin sedap kerana menggunakan Lada Berperisa dan Lada Hitam Berperisa daripada Aji-Shio serta beras wangi Malaysia daripada SAJI Aroma.

 

Program RASA Bubur Lambuk dan Kuih Warisan 2024 telah berlangsung pada 23 Mac 2024 bertempat di Central I-City, Shah Alam menyaksikan kehadiran tetamu kehormat iaitu Yang Berhormat Tuan Mohd Najwan Halimi EXCO Belia, Sukan dan Keusahawanan Negeri Selangor merangkap Adun Kota Anggerik dan turut diiringi barisan pengurusan Ideaktiv Sdn Bhd, FGV dan juga AJI-SHIO®.

IKLAN

Bagi menghangatkan lagi acara memasak bubur lambuk ini, selebriti Datuk Aznil Haji Nawawi atau Pak Nil dan Siti Elizad turut diundang. Artis Mila Jirin turut menyumbang suara merdunya di program ini. Bagi memastikan kualiti, kelazatan dan keenakkan bubur lambuk, pihak RASA telah bekerjasama dengan Chef Fikree dan Chef Naem, pakar dalam bidang masakan untuk proses memasak bubur lambuk.

 

IKLAN

 

 

 

Pengedaran bubur lambuk berlaku di pelbagai lokasi dengan edaran ditumpukan kepada petugas-petugas beruniform yang berkhidmat dalam pelbagai sektor seperti pasukan polis, bomba, profesional kesihatan dan perkhidmatan penting lain.

Artikel berkaitan: https://www.hijabista.com.my/video/tip-aksesori-sharifah-rose-menjelang-hari-raya/

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI