Tiada siapa menduga wanita ini terpaksa dibuang ovari kerana didapati ada masalah pada organ berkenaan. Malah setelah di diagnos doktor, dikatakan adalah disebabkan makan jamu bermula Januari lalu. Dek kerana tidak mahu masalah sama berulang, dia turut menasihati rakannya untuk berhenti dari memakan jamu berkenaan.

Wanita ini yang ditahan di wad agak lama baru berkesempatan memberitahu rakannya itu dan menyuruh untuk segera menghentikan pengambilan jamu yang dimakan.

Menurut laporan doktor yang dibuat, wanita ini mengamalkan makan jamu sehinggalah mengakibat kerosakan pada bahagian tiub ovari.

Artikel Berkaitan: Disahkan Ovarian Cyst, Hidap Kanser & Terpaksa Dibuang Rahim

Apa yang lebih memeranjatkan bahagian dalam berkenaan sudah teruk dimakan kuman. Walaupun rakannya dihambat rasa bersalah kerana memperkenalkan jamu berkenaan padanya, tetapi dia sesekali tidak menyalahkan sebaliknya berkata ia adalah ujian dari Tuhan.

Sungguh mulia hatinya. Ayuh, kita ikuti perkongsiannya. Semoga dapat memberi pengajaran kepada kita semua supaya berhati-hati mengambil sebarang suplemen.

IKLAN

Buang ovari sebelah, ada infection

Rahim jadi rosak

Lepas makan start sakit, doktor diagnos infection kesan dari jamu

IKLAN

Ada sesuatu dalam bahan jamu itu yang tak boleh tahan dengan badannya

Kuman makan bahagian dalaman

Sekarang tengah berpantang

IKLAN

Akan follow-up dengan doktor berkenaan hal ini

Lama kena tahan dalam wad

Nasihat rakannya jangan makan apa-apa jamu lagi

SUMBER: FACEBOOK KHAIRUL YOI

FOTO: SEKADAR HIASAN – GOOGLE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI