Manis berhijab pada 17 September lalu, figura seni ini tidak pernah mendedahkan kepada umum apa yang membuat hatinya terdetik untuk berhijab. Anzalna Nasir menerusi kempen Loveta X Aznalna yang bermula 5 Januari yang lalu, berbesar hati mengumumkan kerjasama bersama secara terbuka.

Meneruskan legasi yang ditinggalkan oleh Allahyarham Siti Sarah Raissuddin melalui jenama tudung yang dibangunkan, pewaris yang ditinggalkan tidak lagi menoleh kebelakang apabila meneruskan kerjasama strategik bagi membangunkan jenama Loveta merentas sempadan dunia.

Tiada sebab untuk berkongsi

Setiap penghijrahan pasti mempunyai kisah manis dan pahit yang membuka hati seseorang untuk menjalani tuntutan agama, apatah lagi wanita yang baru berhijab. Pelbagai cerita yang tersembunyi yang sering dikongsi oleh selebriti wanita tanah air yang mula berhijab.

Namun lain pula bagi Anzalna Nasir, bagi dia tiada cerita yang menarik untuk dikongsikan pada umum tentang penghijrahannya. “Perkara wajib sampai masa saya berhijab”. Tiada cerita pelik di sebaliknya, kerana suamipun tidak tahu Anzalna sudah berhijab, cuma berkongsi dengan adik beradik.” Ujar Anzalna di dalam siding media pelancaran Loveta x Anzalna.

Perlukan keselesaan bukan ‘standard’

Pertama kali memuat turun wajah berhijab di laman sosial, Anzalna mengayakan tudung dari jenama antarabangsa, pasti ramai yang terpukau dan membuat andaian sendiri.

Begitu juga bagi Ketua Pegawai Eksekutif Ratasya Empire (M) Sdn Bhd, Siti Fatimah Suberi, 34 tahun, agak takut jika lamaran untuk bekerjasama bersama selebriti ini akan ditolak kerana takut menjatuhkan ‘standard’ Anzalna.

“Saya gembira kerana niat untuk bekerjasama dengan Anzalna berjalan dengan baik sekali. Apabila kita menyatakan hasrat untuk ‘menyunting’ beliau, hasrat tersebut disambut dengan baik dan bermulalah kerjasama antara kami.

IKLAN

Beliau menganggap kerjasama bersama Anzalna merupakan sesuatu yang menarik memandangkan ini merupakan kali pertama pelakon berkenaan berkolaborasi dengan jenama tudung.

Bagi Anzalna sendiri, berhijab bukan untuk menjaga standard dengan mengayakan jenama antarabangsa, apa yang penting adalah keselesaan menutup aurat. “Memandangkan Anzalna ini sedikit cuai, selalu lupa letak anak tudung dan pin di mana, dengan tudung Loveta ini sukup memudahkan.” Katanya lagi

Menerusi kempen Loveta X Anzalna, mereka memperkenalkan Anzalna Shawl yang juga merupakan shawl semi instant yang hadir dengan 11 koleksi warna yang menarik pandangan mata. Menariknya, mereka menghasilkan produk kali ini dengan mengikut citarasa pelakon berkenaan yang mahukan satu tudung yang mudah dipakai namun mempunyai kelas dan standard tersendiri. Ditambah pula dengan penghijrahan Anzalna sendiri yang kini sudah tampil berhijab, pastinya koleksi diperkenalkan dapat memenuhi citarasa wanita bertudung.

Hubungan baik dengan Siti Sarah

Anzalna juga mendedahkan secara jujurnya Ratasya Empire (M) Sdn Bhd merupakan syarikat yang diasaskan boleh Allahyarham Siti Sarah Raissuddin dan Siti Fatimah sejak 2019, telah melamarnya beberapa kali sebelum ini. Disebabkan terikat dengan beberapa kotrak dengan jenama lain, Anzalna terpaksa menolaknya dengan baik.

Allayarham Sarah pernah menyatakan hasrat untuk bekerjasama menerusi satu produk namun perkara tersebut tidak kesampaian. Tapi saya secara peribadi bersyukur kerana dapat menunaikan hasrat arwah sekarang.

IKLAN

“Apa pun saya berterima kasih kepada hubungan baik yang terjalin antara Anzalna dan arwah Sarah sejak dahulu. Ini juga yang menjadi sebab utama kenapa beliau (Anzalna) sudi memilih jenama Loveta dalam kempen kali ini,” kata Siti Fatimah.

“Walaupun ada beberapa jenama lain yang turut sama menyatakan minat untuk bekerjasama dengannya, beliau akhirnya memilih jenama Loveta. Ini yang membuatkan saya terharu,” kata Siti Fatimah lagi.

Talita bakal mewarisi jenama Loveta

 

Sejak memulakan perniagaan awal 2020, Loveta sudah mengeluarkan 7 jenis koleksi tudung termasuklah Solehah yang mendapat sambutan ramai sewaktu mula dilancarkan. Anzalna Shawl pula adalah koleksi kelapan yang dikeluarkan oleh mereka yang boleh dibeli melalui ejen dan stokis di seluruh negara dengan harga RM59 sahaja.

Selain daripada memper kenalkan kempen Loveta X Anzalna, Siti Fatimah yang juga merupakan ibu tiri kepada Allahyarham Sarah mengumumkan Dzakira Talita Zahra, 9 tahun sebagai pewaris jenama Loveta.

IKLAN

Talita yang juga merupakan anak perempuan tunggal kepada Shuib dan arwah Sarah akan menyambung legasi perniagaan memandangkan dia sendiri sudah menunjukkan minat yang mendalam terhadap bidang fesyen dan perniagaan. Mereka juga sudah merancangan untuk memperkenalkan tudung untuk kanak-kanak sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

“Apa-apa pun kami akan memberikan tumpuan kepada kempena Loveta X Anzalna yang baru sahaja bermula. Kita berharap kerjasama ini akan berterusan dan memberi manfaat kepada kedua-dua belah pihak.

Selain itu kita juga berharap penghijrahan Anzalna juga akan menjadi inspirasi kepada wanita di luar sana untuk menjadi lebih baik dari semasa ke semasa,” tambahnya lagi.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI