Sering dikecam kerana penampilannya, usahawan dan juga selebriti media sosial terkenal, Sasha Abdul Aziz tidak menghiraukan segala kata-kata negatif itu kerana dia sedar bahawa hanya Tuhan sahaja yang layak menghakimi.

Sentiasa berusaha untuk menjadi lebih baik dari hari ke hari, Sasha berkongsi di laman instagramnya bahawa dia kini sedang belajar memperbaiki bacaan Al-Quran bersama seorang ustaz bagi memberi inspirasi kepada orang ramai yang bergelar muslim.

Mak ayah sha always pesan ‘adik jagalah solat jagalah quran’.

They said i’m too sexy,
im too wild.

They said i don’t have maruah,
i tak malu.

They said i will masuk neraka.
They said suami i masuk ke neraka.
They said kesian mak bapak ade anak mcmni.

They said this they said that.

Me reciting quran almost everyday since september 8th.

I learned that ‘Hanya dia yang boleh masukkan kiter ke syurga ataupun neraka dan bukan manusia yang tentukan’

Being too sexy doesn’t mean you can’t do good things.

Being too sexy doesn’t mean you are wild forever.

IKLAN

Being too sexy doesn’t mean you are worse than others.

Mak ayah sha always pesan ‘adik jagalah solat jagalah quran’.

But i xpernah pulak pikir kenapa.
Tak pernah terasa pun nk buat.
Sampai satu tahap pikir macam kenapa pulak nk kena ngaji solat?Berat je setiap kali nk buat.
Jujur ni.

Here my story.
I sat by myself dekat rumah pagi tu.
Hati tiber2 sayu sgt2 nk mengaji.

I terus messages my mum i ingat lagi.
I said ‘ibu adik nak belajar mengaji ni adik nk pgl org dtg umah ajar’

Until today hampir setiap hari.
I met this ustaz too Ya allah mcm bersyukur sgt jumpe dia everytime he ceramah i feel so excited cause the way dia sampaikan message tu best and tak bosan😅

i dunno why im telling you girls this.
But i believe satu benda ni.
Nk buat kebaikan kenalah ajak ramai ramai buat kebaikan kan?

IKLAN

Incase kalau awak rasa nk ngaji tapi still merangkak and tak lancar carilah cikgu yang boleh mengajar awak.

With me u know i won’t judge you.
With me you know i won’t say or talk about someone else.

I love to share.
I love to give.

Incase you need ustaz let me know k?
Selamat pagi semua!
Semoga yang like posting ni dimurahkan rezeki.

Sasha juga berniat agar dapat melancarkan bacaannya di samping mahu lebih mendalami makna kalimah suci Al-Quran lebih lagi selepas ini.

When i said ‘i love to share what i love,i wanna share with all of you doesn’t matter if you hate me or love me’

IKLAN

So today nak share ustaz pesan Al-quran kena ader cop kat belah page depan.

So this quran is a gift from @ibadahroyale with my name on it.

I have 7 telekung at home and i always tukar2 sebab semangat nk cntik2 to meet my creator so this silky satin telekung is a gift from @alzehramy .

Can’t wait for my class mengaji at 12 noon today.

Nak masuk iqra 5 dan 6 dah.
Lepastu doakan saya lancar Al-quran❤️
Tahun ni memang da pasang niat nk baca quran dengan lancar.If i have superpower i pilih nk baca dengan lebih lancar dan faham maksud surah😁

Lagi satu eat healthy tau🤪
Dan jangan sibuk hal orang.
ini Lagi satu pesanan ustaz saya😜

Sememangnya Tuhan sangat suka akan hambaNya yang sentiasa berusaha untuk menjadi hamba yang lebih baik disisiNya. Oleh itu, kita janganlah menghukum kehidupan seseorang itu dan menjadi bongkak seolah-olah amalan kita sudah melayakkan kita untuk ke syurga.

Sentiasa berusahalah untuk menjadi muslim yang lebih baik dan berilah sokongan kepada mereka yang benar-benar mahu berubah ke jalanNya.