Semasa membeli seluar dalam, kita sering memusatkan perhatian pada estetika, keseksian atau menghindari garis seluar dalam. Tetapi pakar sakit puan mahupun pakar-pakar lain sering mengingatkan kita mengenai kesihatan faraj.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Sebilangan wanita bernasib baik dan ada juga tidak boleh memakai seluar dalam, terutama kulit intim yang sensitif terdedah kepada jangkitan, termasuk ragi atau vaginosis bakteria. Ragi dan bakteria cenderung berkembang dalam keadaan lembap dan tempat gelap. Walaubagaimanapun dengan pemilihan yang tepat, boleh mendapat manfaat daripada memakai bahan tertentu yang memungkinkan kulit Miss V ‘bernafas.’

Jadi bagaimana anda boleh memilih seluar dalam yang terbaik? Di bawah ini, beberapa pakar yang disiarkan dalam artikel di laman sesawang huffpost, berkongsi nasihat dan ciri-ciri seluar dalam terbaik untuk dimiliki.

Kain bernafas dianggap terbaik.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Sekiranya anda memakai seluar dalam yang tidak membiarkan udara mengalir, seperti yang terbuat dari kain sintetik, ragi dan bakteria lain boleh tumbuh berlebihan kerana tumbuh subur di kawasan yang lembap.”

Sebagai gantinya, pilihlah serat semula jadi yang dapat bernafas dan boleh jadi lebih kecil dan mengurangkan hubungan dengan bahan kimia atau perengsa tertentu. Bagi mereka yang terdedah kepada masalah seperti gatal, kerengsaan, kepekaan atau jangkitan, pakar mengesyorkan kain bernafas seperti kapas, paling tidak di kawasan ‘gusset’ atau pangkal peha. Malah yang terbaik 100% kapas organik.

Seluar dalam menyerap cecair terbaharu dari UNIQLO

Kering sepanjang hari dengan pembinaan tiga lapisan

Pembinaan tiga lapisan yang boleh dipercayai terdiri daripada lapisan pengeringan cepat dan bau yang menjaga permukaan kulit selesa, lapisan penyerap mampu menampung hingga 30-40 ml cecair dan lapisan tahan air yang dibuat dari lapisan kain kalis air. Lapisan penyerap hanya meliputi kawasan selangkangan, sementara lapisan kalis air memanjang ke belakang hingga ke pinggang, menjaga belakang tetap kering sambil mengurangkan kekejangan yang tidak menyenangkan.

AIRisme dibina untuk memberikan keselesaan selembut sutera

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Penggunaan kain AIRisme yang halus dan halus dalam pembinaan yang lancar memberikan keselesaan yang luar biasa. Bahagian gusset di selangkangan mempunyai kemasan ikatan yang melimutkan kain untuk mengurangkan kebocoran dari lubang jarum jahitan.

Boleh dibeli bermula 11 Oktober di stor UNIQLO Fahrenheit88 store, UNIQLO Mid Valley Megamall store, UNIQLO One Utama store dan diatas talian di uniqlo.com dengan harga RM79.90.

IKLAN

Kesesuaian yang betul adalah kunci.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Potongan pakaian dalam dan apa yang paling sesuai dengan tubuh anda dapat membantu melindungi daripada ketidakselesaan dan kerengsaan. Anda perlu memastikan seluar dalam sesuai dengan labia anda.

Memakai pakaian dalam yang terlalu ketat boleh menyebabkan geseran dan mengakibatkan jerawat, rambut yang tumbuh ke dalam, tanda kulit dan masalah lain. Penting untuk memilih pakaian dalam yang bersesuaian untuk mengelakkan mikrokut atau mikrotrauma dan kerengsaan yang boleh berlaku dari bahan atau jenis seluar dalam.

Penyelesaiannya tidak terlalu rumit, cuba beli ukuran dan gaya yang terasa tepat di badan anda. Beli seluar dalam yang sesuai dengan ukuran dan pilih gaya yang sesuai untuk anda, sama ada gaya thong hingga seluar dalam yang tinggi. Pastikan bahawa ia tidak ketat atau menyebabkan kerengsaan dari tali elastik.

Tak salah nak pakai ‘Thong’.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Pakar menekankan bahawa anda tidak perlu mengelakkan ‘thong’ atau gaya seluar dalam yang beraneka rekaan jika itu yang anda mahukan. Pastikan kain dan ukurannya selesa dan tidak menyebabkan kerengsaan. Tentu saja, kita tidak harus melepaskan keselesaan atau gaya. Dalam hal tali, pilih selangkangan dari kain kapas.

Terdapat kajian yang membandingkan ‘thong’ dengan seluar dalam tidak ada perbezaan berkaitan dengan jangkitan dengan ragi, vaginosis bakteria atau jangkitan saluran kencing.

IKLAN

Jangkitan boleh mempengaruhi kegunaan memakai ‘thong’. Wanita yang memilih gaya yang berbeza untuk masa yang berlainan. Sebagai contoh, bersenam dengan ‘thong’ boleh menyebabkan kegatalan, tetapi memakai seluar dalam yang longgar ketika bersenam mungkin tidak akan terjadi kegatalan.

Berubah mengikut masa dan keadaaan.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Seluar dalam yang terbaik dipakai untuk situasi seharian seperti melakukan aktiviti harian mungkin tidak sesuai untuk aktiviti tertentu, seperti bersenam.

Untuk bersenam, pakar menyarankan kain yang menyentuh kawasan vulva / vagina terbuat dari kapas lembut dan selebihnya dari bahan dibuat dengan kain pelembab yang memungkinkan peluh diserap. Lebih penting lagi, jika anda berada di luar atau bersenam, harus menukar atau mandi untuk mengelakkan pembiakan ragi.

Jika anda bersenam, pakaian latihan anda mempunyai seluar dalam atau selaput dengan kain antibakteria khas yang seharusnya dapat mengelakkan jangkitan yang tidak diingini Keandaan lain yang mungkin memerlukan seluar dalam berbeza adalah semasa datang haid. Pembalut tuala wanita sangat menjengkelkan pada miss V, mencipta pakaian dalam yang selesa, kapas dan mesra vulva yang sempurna perlu dalam tempoh mentruasi.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Walaupun pakar mungkin berkongsi produk atau jenama seluar dalam kegemaran mereka untuk situasi yang berbeza, perkara yang paling penting adalah mengetahui apa yang sesuai untuk anda pada waktu tertentu.

IKLAN

Seiring bertambahnya usia, gaya seluar dalam yang anda inginkan mungkin berubah,dan mungkin memerlukan masa untuk mencari pakaian dalam yang tepat. Ada yang lebih suka menghindari seluar dalam dan ini harus dipertimbangkan untuk pemakainya. Pada akhirnya, pilih yang anda suka.

Cara mencuci seluar dalam anda boleh membuat perbezaan.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Selain memilih seluar dalam yang tepat, ada cara penting lain untuk meningkatkan kesihatan vagina berkaitan dengan pakaian dalam. Satu pertimbangan utama adalah bagaimana anda membersihkan dan menjaga seluar dalam anda.

Teknologi Pencuci Pakaian Berterusan Menghasilkan Detergen yang Menyingkirkan 99.9% Virus

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

TOP, jenama pencuci pakaian No 13 di seluruh Malaysia, memperkenalkan “Advanced Micro-Clean TechTM” sebagai respon secara langsung kepada kebimbangan pengguna terhadap kemungkinan virus berbahaya yang masih melekat pada baju yang telah dicuci, dan seterusnya membawa risiko kepada mereka yang tersayang. “Advanced Micro-Clean Tech” TOP mampu untuk menanggalkan 99.9% virus, bukan sekadar bakteria.

“Advanced Micro-Clean TechTM” TOP menerusi revolusi “Anti-Microbial Tech” daripada Lion Jepun menggunakan teknologi pencuci pakaian generasi baru yang berkesan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya dan bakteria. Rumusan khas ini bertindak segera dengan mengunci virus dan bakteria lalu menyingkirkannya daripada pakaian dengan satu cucian berkuasa.

Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP mempertingkatkan prestasi rumusan yang tersedia dengan semua fungsi TOP yang terkenal termasuk anti-sebum, anti bau hapak, anti-debu hama, ditambah dengan keberkesanan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya dan bakteria untuk perlindungan optimum. Ia juga menembus jauh ke dalam serat pakaian untuk menarik keluar kesan peluh, minyak badan dan kotoran yang terperangkap, disamping mencegah kotoran dalam air basuhan daripada melekat kembali pada pakaian, memastikan pakaian mahupun pakaian dalam anda bersih menyeluruh setiap masa dan berbau segar.

“Advanced Micro-Clean Tech” TOP dengan Anti-Microbial Tech telah dilancarkan tepat pada masa kepada mereka yang inginkan ketenangan minda dan memastikan telah mengambil langkah untuk mengurangkan risiko daripada menyebarkan virus kepada orang tersayang dan masyarakat secara tidak sengaja. Pakar Syorkan Seluar Dalam Terbaik Untuk Kesihatan, Ciri-Ciri Yang Anda Perlu Cari Semasa Membeli.

Akhirnya, perkara terpenting yang dapat anda lakukan untuk memastikan kesihatan faraj anda terjaga adalah memperhatikan perubahan dan mengikuti kebersihan yang betul. Kebersihan vagina sangat penting, membersihkan dengan cara yang betul, mengelakkan sabun yang keras pada tisu mukosa faraj yang sensitif, membilas vulva hanya dengan air, mengelakkan tisu feminin yang dapat mengasidkan vagina dan mengubah bahagian bawah lembap slepas aktiviti senaman.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI