Pelakon cantik berasal Indonesia, Citra Kirana kini sudah berhijab. Apabila menonton sinetron Indonesia, Citra Kirana pasti salah seorang pelakon yang melakon watak wanita berhijab. Adakah itu titik permulaan buat Citra Kirana memilih untuk memakai hijab? Selalu Berlakon Watak Memakai Hijab, Akhirnya Citra Kirana Memakai Hijab Sepenuhnya!

Sudah tentu penghijrahan hijab wanita muslim itu di terima baik pada kalangan kita. Menurut Citra Kirana, dia memakai hijab selepas sahaja pulang daripada umrah. Ternyata, doanya di sana menjadi kenyataan. Selepas sahaja pulang menunaikan umrah, Citra mula berjinak memakai hijab tanpa paksaan. Menurut Citra, memakai hijab merupakan keputusan yang besar pernah dibuat olehnya. Selain itu, Citra turut menyatakan beliau rasa tenang apabila memakai hijab berbanding tidak memakai hijab.

Artikel Berkaitan: “Saya Seksi & Boleh Berbikini”- Instafamous Arviena Kini Berhijab & Dilantik Jadi Duta Tudung Jennaira

“Saya berhijab apabila pulang dari umrah. Saya rasa tenang apabila berhijab dan terasa selamat. Keluarga dan ibu bapa saya berasa tenang apabila melihat saya memakai hijab.

Selalu Berlakon Watak Memakai Hijab, Akhirnya Citra Kirana Memakai Hijab Sepenuhnya!

IKLAN

“Pujian demi pujian saya terima apabila memakai hijab malah banyak rezeki yang masuk terutama sekali dari segi pekerjaan,” ujar Citra kepada pemberita Wolipop.

Menurut Citra Kirana, dia bersyukur apabila masih diberi tawaran berlakon yang banyak. Pada awalnya, Citra beranggapan dia tidak akan mendapat kerja kerana batasan apabila memakai hijab. Ternyata dia silap. Selain itu, pelakon sinetron itu juga berpeluang berlakon bersama suaminya yang juga seorang pelakon, iaitu Rezky Aditya. Citra juga dapat banyak kerja seperti model muslimah.

Selalu Berlakon Watak Memakai Hijab, Akhirnya Citra Kirana Memakai Hijab Sepenuhnya!

IKLAN

Hatinya terasa ingin memakai hijab apabila Citra perasan banyak watak yang dilakonkan itu memerlukan dirinya untuk memakai hijab. Selain itu, Citra Kirana juga menyatakan hasrat syukur pada Allah kerana selepas sahaja memakai hijab, banyak urusannya dipermudahkan Malah, berhijab juga membantu dirinya menjadi lebih baik dari dirinya sebelum ini.

“Kerana niat saya adalah kerana Allah, jadi segala dipermudahkan. Saya sangat senang dengan keputusan ini.

“Allah sudah atur segalanya. Banyak pekerjaan saya terima setelah memakai tudung. Ia terasa seperti rezeki mengalir tanpa henti. Selain itu, hubungan antara saya, anak dan suami juga menjadi lebih rapat,” kata Citra Kirana

IKLAN

Artikel Berkaitan: Zizi Kirana Tak Menyesal Dengan Penghijrahan- ”Saya Bersyukur Dengan Transisi Ini”

Akhir kata, penghijrahannya berhijab tidak menghalang dirinya berada di dalam dunia industri. Menurut Citra, dia hanya perlu menjaga batasnya sahaja. Citra gembira kerana doa yang dia inginkan telah dimakbul dan berharap agar dia akan kekal istiqamah memakai hijab.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI