Walaupun kita harus menganggap setiap bulan seperti adalah ‘earth day’, masih belum terlambat untuk mula melaksanakan amalan baik dalam rutin harian anda yang akan membantu melindungi bumi.

Dan salah satu cara paling mudah untuk menjadi lebih mementingkan alam sekitar adalah dengan menyokong jenama kecantikan mampan yang berhati-hati mencari sumber bahan mereka, mengurangkan sisa dan tenaga, serta menggunakan bahan dan pembungkusan yang boleh dikitar semula.

Betapa besar ciptaan Tuhan, betapa indahnya jika ianya sentiasa dijaga. Ibu Bumi tanpa mementingkan diri menawarkan kepada kita kepelbagaian biologi dengan menyediakan bahan-bahan untuk menyuburkan kulit dan menjana jiwa kita. Tetapi apabila krisis iklim semakin meruncing, sudah tiba masanya kita menjagaannya. ‘Earth Day’ ini, ambil iktibar dengan melaksanakan amalan mementingkan alam sekitar dalam rutin kecantikan anda, bermula dengan senarai jenama- jenama yang prihatin ini.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Sumber ketenangan

Jenama ini menampilkan bahan-bahan yang bersumberkan bagus dengan mengambil kira alam sekitar, kerana kehidupan bukan hanya tentang mengambil!

Tonik Tatcha The Texture

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Dipengaruhi oleh Mottainai, yang bermaksud ‘terlalu berharga untuk dibazirkan’, Tatcha sedang dalam misi untuk menjadikan tawaran kecantikan mereka baik dari dalam ke luar. Diperolehi daripada ladang yang dikendalikan oleh keluarga dan pembekal berskala kecil, ramuan Tatcha disaring pada permulaan dan akhir hayatnya untuk kesan alam sekitar dan sosial. Baik kepada kulit dan alam sekitar, Tatcha The Texture Tonic mengandungi AHA buah-buahan untuk pengelupasan lembut manakala Japanese Mugwort dan Wild Rose mengecilkan pori-pori dan meminimumkan minyak berlebihan tanpa mengelupaskan kulit memberikan anda kulit yang lebih licin dan bersih.

Essen I’m From Mugwort

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Dibina berdasarkan falsafah ketelusan dan penyumberan beretika, I’m From menghormati alam semula jadi dan kurniaNya, memastikan setiap bahan yang digunakan dalam produknya dituai secara baik, dipelihara dan dirumus untuk mengekalkan asal semula jadinya. I’m From Mugwort Essence menawarkan formula penghidratan yang cepat menyerap yang menyembuhkan, menenangkan dan meredakan kerengsaan, serta kulit kasar, merah dan tidak sekata. Mengandungi 100% ekstrak mugwort yang diperoleh secara beretika dari Kampung Hado di Pulau Ganghwa, pati ini menyuburkan dan melembapkan kulit untuk kulit yang lebih sihat.

IKLAN

Calvin Klein CK Everyone Eau de Parfum

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Bauan dan kepekaan adalah seiring dengan Calvin Klein CK Everyone EDP. Cradle to Cradle Gold Level Diperakui dengan formulasi vegan, haruman segar dibuka dengan nota oren organik dari Mexico, diikuti oleh vetiver bersumber secara bertanggungjawab dari Haiti yang mengeluarkan sensualiti berkayu dan diperhebat dengan teh hitam dari Sri Lanka. Kedua-dua flakon kaca dan pembungkusan luar dicipta daripada bahan kitar semula: kaca lutsinar mengandungi 10% bahan kitar semula selepas pengguna manakala karton lipat mengandungi 30% bahan kitar semula selepas pengguna.

Chloé Signature Naturelle Eau de Parfum

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Raikan kewanitaan dan alam semula jadi selaras dengan Mother Earth sambil anda mencontohi semangat kebebasan, keanggunan dan tenaga memikatnya dengan Chloé Signature Naturelle Eau de Parfum. Haruman vegan baharu adalah 100% asal semula jadi dengan alkohol dan air yang diperoleh secara semula jadi. Di tengah-tengah wangian itu ialah not Chloé klasik mawar yang ditanam secara organik di Bulgaria, nota asas cedar memuji semangat bunga, dan pati citron dan neroli yang diperoleh secara baik dari Maghribi dan Itali.

IKLAN

Pembungkusan kitar semula

Memilih untuk pilihan mesra bumi tidak bermakna berhemat untuk kecantikan terbaik! Jenama ini memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia yang dibuat dengan bahan-bahan yang mementingkan alam sekitar dan pembungkusan yang boleh dikitar semula.

SEPHORA COLLECTION Pocket Palette

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

SEPHORA COLLECTION menunaikan janji mereka untuk memberikan kecantikan yang bersih dan terbaik. Kegemaran terbaru hijabi! Palet Poket KOLEKSI SEPHORA. Menampilkan warna yang mudah digabungkan daripada matte berkilauan kepada metalik berkrim, dreamy, metallic berkilau, Palet Poket didatangkan dalam empat palet serba boleh yang menyeronokkan yang menambah warna dalam definisi tinggi. Ditempatkan dalam pembungkusan kitar semula yang diperbuat daripada kayu yang diperoleh daripada hutan yang diuruskan secara mampan tanpa cermin atau magnet, Palet Poket KOLEKSI SEPHORA dicipta lebih kecil sambil mengekalkan kualiti dan kuantiti pembayang mata yang sama dan sangat mencintai alam sekitar.

Embryolisse Crème Lait Concentré

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Lembapkan kulit anda tanpa merosakkan alam sekitar, ini adalah krim idaman setiap peminat eko dan kecantikan mesti ada. Krim bukan sahaja melegakan dan menyuburkan, tetapi juga meninggalkan kesan lembut persis satin yang selesa pada kulit yang kering. Ditempatkan dalam 100% pembungkusan aluminium yang boleh dikitar semula, produk pelbagai guna dan pelbagai fungsi ini diperbuat daripada bahan-bahan asal semula jadi. Gunakannya sebagai krim muka, primer solekan, topeng kecantikan dan banyak lagi.

IKLAN

Pelembap Philosophy hope in a jar smooth-glow multi-tasking

Dirumus semula dan dimodenkan dengan beberapa bahan bersih terbaik, harapan falsafah dalam balang pelembap pelbagai tugas yang licin bercahaya adalah bertanggungjawab dermo dengan pembungkusan yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar. Dengan asid hyaluronik, 2% asid glikolik ketulenan tinggi, dan kompleks sinaran falsafah sendiri yang menampilkan pro-vitamin P yang diperolehi secara bertanggungjawab dan ekstrak kulit jeruk keprok yang dikitar semula, mengharapkan penghidratan yang lebih mendalam dan pembaharuan sel permukaan kulit untuk mendedahkan kulit yang lebih gebu, lebih terhidrat dan kulit wajah yang sihat.

Alat solekan guna tanpa bersalah

Kecantikan bukan mengorbankan orang lain. Jenama ini adalah vegan dan bebas kekejaman, jadi walau apa pun rupa – berani, semula jadi atau berwarna-warni – memancarkan ekspresi kreatif, tanpa rasa bersalah.

Gincu Boleh Isi Semula Intensiti Tinggi Hourglass Confession Ultra Slim

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Hourglass ialah jenama PETA yang diperakui dan teliti yang tidak menjalankan ujian haiwan pada mana-mana peringkat dari pembangunan produk hingga pengeluaran. Gincu Boleh Isi Semula Intensiti Tinggi Hourglass Confession Ultra Slim High Intensity menampilkan aplikator emas anggun yang direka untuk kegunaan boleh ditukar ganti dengan keseluruhan koleksi 30-warna. Mempunyai warna berkrim, tepu dan tahan lama, formulanya adalah 100% vegan, memberikan anda cemberut pelbagai dimensi tanpa sebarang keraguan!

Minyak Marchinol Drunk Elephant A-Gloei

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Dirumus untuk menjadi vegan dan bebas kekejaman, minyak wajah Drunk Elephant A-Gloei Maretinol Oil menggabungkan retinol vegan, minyak marula dara dan seramida untuk menghaluskan tekstur kulit dan memberikan dos retinol yang lembut tetapi cekap yang menjernihkan kulit, membolehkan anda memberikan rupa A-Gloei!

Dermalogica Circular Hydration Serum

Sayangi Alam Sekitar, Mulakan Rutin Kecantikan Anda Dengan Produk Terbaik Di Pasaran

Dirumus tanpa sebarang warna atau pewangi tiruan dan diiktiraf oleh Leaping Bunny dan PETA sebagai bebas kekejaman sepenuhnya, Dermalogica adalah lambang kecantikan tanpa rasa bersalah. Cubalah Dermalogica Circular Hydration Serum, yang mengekalkan kelembapan kulit dengan asid hyaluronik dan matriks pelembap yang diselitkan ekstrak alga yang menjanjikan untuk meningkatkan tahap penghidratan dan menghalang penyejatan penghidratan masa hadapan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI