Pelakon terkenal Saharul Ridzwan mendedahkan kisah menarik sebelum menikahi isterinya, Qaabila Deena Emir atau lebih mesra disapa Deena. Mengimbas kembali kisah empat tahun lalu, Saharul terus melamar isterinya itu selepas memberikan ucapan sempena hari kelahirannya melalui mesej di telefon bimbit.


.

12 Januari 2016 : Time tu pagi birthday dia, sy dengan nekadnya text dia nak wish bday, nervous sbb dah tak lama betul tak contact dia. Takut2 la dia block no sy kan. LEPAS sy wish “Selamat Hari Lahir Deena”, dia terus reply!
.
So saya terus call dia : “Awak dah kahwin?”
“Belum”
“Ada boyfriend?”
“Tak ada”
“Sy nak kahwin dengan awak”
.
Tapi ni lagi best. Lepas kahwin, dia baru cerita dekat saya, pada pagi yang sy call dia tu, dia dengan kawan2 dia, tengah celebrate, then kawan2 baik dia suruh dia doa something sebab birthday dia. Jadi doa dia adalah; “Ya Allah, tahun ni aku nak kahwin, temukanlah jodoh aku”. Lepas dia aminkan doa, sy yang call dia. Jodoh kan?
.
Selamat Hari Lahir sayang. Terima kasih sudi hidup dengan saya di dunia. InShaaAllah, kita sama2 usaha supaya kita sekeluarga sama2 jugak di akhirat nanti. Amin Ya Rabb. Semoga doa ini di makbulkan juga pada hari kelahiran awak. @deenaemir

IKLAN

Sweetnya! Rata -rata pengikut laman sosialnya berasa seronok apabila membaca perkongsian daripadanya itu malah ada di antara mereka yang sudah mengikuti perkembangan pasangan ini sejak dari dahulu lagi.




Terdahulu, Saharul mendirikan rumah tangga bersama Deena pada 16 September 2016. Mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Muhammad Luth Ali,3, dan bakal menimang cahaya mata kedua tidak lama lagi.