Pemilik Suhan movies yang pernah mendapat julukan ‘Hero Malaya’, Datuk Rosyam Nor berniat mahu mengimarah dan meraikan keindahan, kesenian dan kepentingan laungan azan di Malaysia.

Sehubungan itu, beliau telah mengadakan sebuah pertandingan laungan azan, ‘Ini Muazzin’ dan menyeru orang ramai untuk menyertai pertandingan azan secara dalam talian (Online) menerusi program Muazin terbitan syarikat miliknya.

Hadiah Lumayan Ditawarkan Kepada Pemenang Bertuah!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosyam Nor (@iamrosyam)

Perkara berkenaan dimaklumkan oleh Rosyam Nor sendiri menerusi beberapa muatnaik hantaran di laman Instagram miliknya yang bertujuan untuk menwar-warkan perkara ini.

“Saluran YouTube Suhan Channel berbesar hati berpeluang menyemarakkan keindahan laungan azan menerusi pertandingan yang dibuka kepada ramai secara online.

IKLAN

“Ini juga peluang kepada masyarakat melihat peserta menggunakan kaedah berbeza dalam mengalunkan suara mereka menyampaikan azan.

“Jadi saya mempelawa semua umat Islam yang gemar menggunakan sosial media untuk menyahut cabaran ini, sekali gus menonjolkan bakat kecemerlangan azan anda,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosyam Nor (@iamrosyam)

Malah, menurut Rosyam terdapat tiga kategori dipertandingkan dalam pertandingan ini iaitu dewasa, remaja dan kanak-kanak. Manakala, prestasi para peserta akan dinilai berdasarkan kualiti suara, ketepatan nada, ekspresi, emosi dan keseluruhan persembahan yang dipamerkan.

IKLAN

Artikel berkaitan: Netizen Insaf Tengok OKU Sanggup Berguling Ke Masjid! – “Brader Ni Lah Yang Akan Lari Berdesup Di Titian Sirat Nanti.” 

Markah akan diberi oleh barisan panel juri yang pakar dalam bidang agama dan bertauliah dalam bidang taranum dan tajwid seperti Ustaz Ahmad Tarmizi Abdul Rahman, Ustaz Mohamad Zarifi Mohamad dan Ustaz Amir Rahman Abas.

Sekadar info, untuk menyertai pertandkngan ini, peserta perlu memuat naik video laungan azan menerusi akaun media sosial samada TikTok, Facebook atau Instagram.

IKLAN

Penyertaan Muazin bermula dari 7 hingga 26 Julai ini dengan menawarkan hadiah berjumlah RM110,000 berupa wang tunai, trofi, pakej mengerjakan umrah, hamper dan sejadah.

Artikel berkaitan: Penuhi Hasrat Hati Ke Tanah Suci, Lelaki OKU Tekad Jalan Kaki Ke Mekah!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.