Resit ATM yang selalu anda buang setiap kali selesai keluarkan duit, membunag resit ke dalam tong sampah malah ada juga yang tidak gemar untuk keluarkan resit seletah selesai sesi pengeluaran wang tersebut.

Siapa sangka sebenarnya ada satu ‘rahsia’ yang Maybank letak pada belakang resit ATM ramai yang tak tahu. Harap selepas perkongsian lelaki ini, anda betul-betul teliti, apa ‘rahsia’ di sebalik resit ATM ini. Melalui perkongsian dalam video Tiktok seorang perunding kewangan yang dikenali sebagai Irfarhan Husin memberitahu tentang satu maklumat yang tertera di belakang resit ATM Maybank yang mungkin ramai di antara kita terlepas pandang.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Video ini telah raih 36.4k tanda suka, 340 komen di applikasi TikTok. Ternyata ramai lagi yang tidak memahami apa sebenarnya perkongsian lelaki ini, menurut tinjauan ruang komen, rata-rata warga maya baru menyedari perkara tersebut malah ada juga yang sudah bertahun-tahun menggunakan mesin ATM namun tidak menyedari akan permohonan pembelian saham Initial Public Offerinh (IPO) di belakang resit tersebut.

@irfarhanhusin Rahsia di ATM Maybank. #irfarhanhusin #financialplanning #bursamalaysia #pelaburanpatuhsyariah #cdsaccount #sahamipo #viral #fyp #tiktokmalaysia ♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

Dah tonton, apa yang ada pada belakang resit tersebut tertera satu maklumat ringkas untuk permohonan pembelian saham Initial Public Offerinh (IPO) atau saham terbitan awam. Ramai juga yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang saham Initial Public Offering (IPO) atau saham terbitan awam tersebut. Jelas adakah ia satu faedah pelaburan masa hadapan untuk orang, ramai, apakah keuntungan untuk anda.

PERMOHONAN DI MAYBANK2U:

IKLAN

@irfarhanhusin Reply to @alijoe_raff #irfarhanhusin #bursamalaysia #pelaburanpatuhsyariah #cdsaccount #financialplanning #sahamipo #tiktokmalaysia ♬ Epic Inspiration – AShamaluevMusic

KEUNTUNGAN UNTUK PELABUR:

IKLAN
@irfarhanhusin Reply to @mirzamalix07 #irfarhanhusin #bursamalaysia #pelaburanpatuhsyariah #cdsaccount #financialplanning #sahamipo #tiktokmalaysia ♬ Epic Motivational – StereojamMusic

CARA UNTUK BUKA CDS AKAUN:

@irfarhanhusin #answer to @aiman #irfarhanhusin #bursamalaysia #cdsaccount #financialplanning #pelaburanpatuhsyariah #fyp #tiktokmalaysia ♬ Motivation & Inspiration – Alec Koff

Apa itu IPO?

IPO adalah singkatan kepada Initial Public Offering yang mana apabila syarikat persendirian menjual saham pertama kali milik syarikatnya kepada orang awam, contohnya sebuah syarikat Sendirian Berhad membuka peluang kepada orang awam untuk memiliki saham syarikat mereka sekaligus memaparkan dan menyenaraikan saham mereka di Bursa Saham Malaysia.

IKLAN

Orang awam tidak boleh memiliki saham mana-mana syarikat melainkan syarikat itu yang membuka peluang dalam kepada orang awam, iaitu siapa sahaja boleh memiliki pegangan saham yang dipanggil IPO. Kebanyakan pelabur akan melihat peluang itu apabila saham syarikat tersebut disenaraikan di Bursa Malaysia.

Ringkasnya mana-mana syarikat persendirian boleh membuka peluang kepada orang awam untuk mendapatkan modal tambahan dengan lebih cepat dan pada masa yang sama pelabur juga berpeluang untuk menikmati pemilikan syarikat yang diingini.

SUMBER: TikTok irfarhanhusin

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI