Pastinya untuk pulihkan kulit wajah daripada masalah breakout mengambil masa yang agak lama. Apatah lagi jika perlu bereksperimen dengan beberapa produk agar dapat betul-betul yang sesuai dengan wajah.

Kita mesti pernah mencuba produk yang dicadangkan oleh pengguna di internet. Tapi kadang kala kita juga terfikir mengapa produk itu berkesan pada orang lain tapi bukan pada kita. Mesti situasi seperti ini pernah terjadikan pada kita?

Jika hijabi pernah mengalami situasi seperti itu, cuba baca penerangan oleh Billie Kim di Facebook ini. Dia telah menjelaskan mengapa sesetengah produk itu tidak berkesan pada kita walhal elok sahaja digunakan oleh orang lain.

IKLAN

Dah cuba tak menjadi

Setiap orang mempunyai ragam kulit yang berbeza, adakala kita sangka produk mahal boleh selesaikan semua masalah kulit wajah, ternyata sangkaan itu salah. Tepis segala septikal produk kecantikan mahal dan mampu milik, apa yang penting jalani ujian kulit dan minta cadangan pakar. Produk viral mungkin menjadi pada kulit si pemilik yang review tapi mungkin bukan anda. Jom lihat apa yang lelaki ini lakukan:

Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout

Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout

Kulit wajah seseorang itu berbeza, kerana itulah pengalamannya juga tak sama.

ARTIKEL BERKAITAN: Dengan Hanya RM7, Masalah Kulit Breakout Lelaki Ini Akhirnya Pulih. Wajah Pun Bersih!
Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari BreakoutKenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout

IKLAN

Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout

Pulihkan masalah satu persatu dahulu! Bukan cuba semuanya sekaligus.Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout Kenapa Orang Lain Pakai OK, Tapi Aku Pakai Tak Jadi Apa? Ini Tip Pulih Dari Breakout

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

IKLAN

Kredit: facebook Billie Kim

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI