Bercerita mengenai sambutan Syawal tahun ini, pastinya setiap orang memiliki kisah tersendiri tentang persiapan raya yang sudah lama tidak disambut meriah. Pengacara yang semakin dikenali ramai, Farahanim Razak berkongsi cerita mengenai kemeriahan raya yang disambut bersama keluarga tercinta, eksklusif dalam The Hijabista Show.

Pilih Baju Raya Sama Dengan Anak-Anak, Farahanim Razak Kongsi Kemeriahan Sambutan Syawal Kali Ini!

Menurut Farahanim, sambutan raya kali ini bersifat sederhana dan lebih menumpukan kepada anak-anaknya serta suami. 

“Bila usia semakin meningkat, saya lebihkan kepada anak-anak untuk beri mereka rasa seronok menyambut Aidilfitri. Persiapannya raya kali ini saya utamakan suami dan anak-anak terlebih dahulu,” ujarnya.

Tambahnya lagi, apabila memiliki anak kembar, Amina Raissa dan Amira Raissa, dia mahukan pemilihan busana rayanya sama konsep dengan anak-anaknya itu untuk lebih kelihatan meriah dan ceria. Biarpun kedua-dua anaknya itu memiliki personaliti yang berbeza, namun untuk busana raya, dia lebih suka untuk memilih konsep dan gaya yang sama.

Pilih Baju Raya Sama Dengan Anak-Anak, Farahanim Razak Kongsi Kemeriahan Sambutan Syawal Kali Ini!

IKLAN

“Bila memiliki anak kembar, saya lebih suka untuk memilih padanan busana raya yang sama konsep dengan saya. Kalau baju saya bersulam, jadi anak-anak pun bersulam bajunya. 

Suami pula beri kebebasan kepada saya untuk memilih baju rayanya dan anak-anak. Apa yang saya pilih, dia akan pakai sahaja. Jadi lebih mudah. 

Selalunya persiapan baju raya akan dilakukan lebih awal supaya kami sekeluarga boleh memberi fokus pada bulan Ramadan yang banyak kebaikannya,” ulasnya lanjut.

IKLAN

Pilih Baju Raya Sama Dengan Anak-Anak, Farahanim Razak Kongsi Kemeriahan Sambutan Syawal Kali Ini!

Bergaya over ketika beraya?

Berbicara mengenai gaya sakan ketika beraya, Farahanim menyatakan bahawa ia terpulang kepada individu tersebut. Jika berkemampuan untuk meraikan hari raya serba mewah dan meriah, itu pilihan mereka sendiri.

IKLAN

“Bersederhana ataupun over apabila beraya, itu semua bergantung kepada diri sendiri. Jika ingin cantik dan nampak menawan di hari raya, tidak salah untuk berbelanja tapi biarlah berpada-pada. 

Apa yang penting, kita bergaya untuk diri sendiri, dan bukan untuk orang lain,” komen Farahanim.

Sumber gambar: Instagram Farahanim Razak

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI