Tidak ada pil ajaib yang akan membantu anda menurunkan berat badan 30 paun seminggu tanpa menjejaskan kesihatan anda. Walau bagaimanapun, hijabista ingin berkongsi resipi untuk minuman yang lazat dan sihat yang akan membantu anda menurunkan berat badan lebih cepat daripada yang anda lakukan tanpanya.

Bahan yang diperlukan:

Tak Perlu Pil, Perut Kempis Dalam Seminggu Dengan Empat Campuran Bahan Ini. Memang Lazat!

IKLAN
  • Sebatang saderi
  • 1 batang timun bersaiz sederhana
  • 1 gelas pasli dipotong
  • 3 keping nenas segar

Basuh sayur-sayuran dengan teliti dan keluarkan kulit nanas. Campurkan kesemuanya dalam pengisar. Jangan tambah garam, lada sulah, gula, atau penggantinya kepada minuman.

Anda perlu minum jus nenas dan sayur-sayuran dalam masa 15 minit selepas membuatnya supaya ia tidak kehilangan khasiatnya. Minum pada waktu pagi dan hanya dalam keadaan berpuasa. Jika anda menggabungkan minuman ini ketika bersukan dan diet yang sihat, anda akan melihat hasilnya dalam masa seminggu. Perut anda akan kelihatan lebih kempis.

IKLAN

Apakah rahsia minuman ini?

Tak Perlu Pil, Perut Kempis Dalam Seminggu Dengan Empat Campuran Bahan Ini. Memang Lazat!

  1. Saderi adalah sayuran yang sangat rendah kalori, mengandungi hanya 16 kcal setiap 100g. Serat makanan mengembang di dalam perut, membuatkan anda rasa kenyang. Di samping itu, kajian telah menunjukkan bahawa peningkatan serat dalam diet anda adalah komponen penting dalam rejimen penurunan berat badan.
  2. Seperti saderi, timun mengandungi banyak serat dan hampir sama rendah kalori. 95% daripada sebiji timun adalah air, jadi ia membantu anda meminum 2 liter cecair penting, yang disyorkan oleh pakar pemakanan kepada semua yang ingin mengekalkan bentuk badan.
  3. Parsley mengandungi banyak serat 3.3 g setiap 100 g – untuk dibandingkan, jumlah timun dan saderi yang sama hanya mengandungi 0.5 g dan 1.6 g yang sepadan. Ia juga mempunyai kesan diuretik semulajadi yang ringan.
  4. 100 g nenas mengandungi 1g serat tidak larut, manakala nilai tenaganya adalah kira-kira 50 kcal. Buahnya manis, jadi ia juga menambah baik rasa minuman.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

IKLAN

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee

Tak Perlu Pil, Perut Kempis Dalam Seminggu Dengan Empat Campuran Bahan Ini. Memang Lazat!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI