Jika munculnya ulser di salah satu sudut dalam mulut, sudah pasti keperitan yang dialami tidak dapat di bayangkan. Kini ada ulser patch, boleh sahaja sembuh dimana-mana.

Ulser yang ‘tumbuh’ dalam rongga mulut berbentuk tompokan bulat kecil yang bersaiz 2 hingga 5mm berwarna putih atau juga kuning pucat. Ia boleh tumbuh beberapa biji dan juga boleh berulang kali.

Sepantas 1,2,3 hari dah hilang ulser!

Tak disangkal lagi mempunyai ulser banyak mengganggu kehidupan seharian tambahan lagi anda ingin keluar untuk berlancong atau makan angin. Kemunculan ulser pasti akan menyekat selera makan anda dan membuatkan anda terlepas banyak benda untuk merasa.

Ramai orang ada cara untuk menghilangkan ulser salah satunya letak garam dan juga ubat gel/losyen yang disapukan keatas permukaan ulser. Tapi ia ambil masa untuk pulih.

Kini kebimbangan anda bakal terhenti kerana tular baru-baru ini mengenai produk ulser patch! Wow, bukan sahaja kita ada acne patch malah ada juga produk on-the-go untuk sembuhkan ulser sekarang.

IKLAN

Sejujurnya, amat susah untuk kita kekalkan cara untuk mengelakkan munculnya ulser di rongga mulut contohnya minum air yang mencukupi, pastikan mulut dalam keadaan bersih tapi masih lagi muncul dalam mulut. Hendak bawa garam mahupun gel/losyen untuk ulser juga kadang-kadang tak lalu menahan peritnya.

Jadi adanya ulser patch ini sangat mudah kerana apa yang anda perlu buat adalah untuk tampalkan sahaja pelekat sebesar 1.5cm ini atas ulser anda selama 2 ke 3 hari, ulser anda kurang bengkak dan kebarangkalian akan terus sembuh.

Artikel Berkaitan: Khasiat Bawang Merah, Mampu Lindungi Badan Dari Ulser Dan Kanser

IKLAN

Produk ulser patch ini mana nak dapat?

Melalui akaun twitter @KoshanMY , produk ulser patch ini boleh di dapati di shopee kerana ia merupakan produk dari thailand dan juga ada ulser patch dari Jepun.

  1. Time Oral Ulcer Patch Mouth Ulcers (6 keping)

Produk ini mengandungi tiga bahan iaitu Kalsium, Silikon dan Fosforus yang mebantu merawat dan melegakan ulser. Tekstur patch itu lembut dan apabila diletakkan di kawasan ulser, ia akan bertukar menjadi nipis untuk melindungi ulser dari geseran secara fizikal.

IKLAN

2. Taisho Seikaku KOUNAIEN CANKER SORE Patch (10 keping)

Produk in seakan-akan dengan Time Oral Ulcer Patch Mouth yang diperbuat dari negara Jepun. Pelekat yang bersair tidak kurang dari 10mm diamete itu membantu untuk melegakan kesakitan serta mengurangkan kepenatan dan stress yang berlaku.

Artikel Berkaitan: Ulser Mulut Boleh Kurangkan Potong Mood, Doktor Ini Kongsi Ubat Yang Boleh Di Dapati Di Farmasi

Suka untuk diingatkan buat anda yang masih mengalami masalah ulser ini dan ia berlarutan sehingga 2-3 minggu, anda harus membuat pemeriksaan bersama doktor di klinik kerana khuatir ia boleh dikaitkan dengan penyakit seperti autoimmune, sifilis, HIV, kanser dan mana-mana penyakit yang berkait.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI