Telefon pintar lipat adalah topik hangat baru-baru ini di pasaran sekarang. Telefon pintar yang boleh dilipat boleh menjadi contoh yang tepat untuk ‘telefon pintar futuristik’.

Kita semua tahu bahawa inovasi adalah kunci untuk bertahan hidup, terutama ketika kita bercakap mengenai teknologi dan telefon pintar. Dan dengan memperkenalkan teknologi lipat ke telefon bimbit, jenama telefon pintar Korea Selatan Samsung sudah pasti menjadi hijabi yang pentingkan gaya.

Dengan pelancaran dua jenama telefon pintar baharu di pasaran IPhone 13 dan Samsung Galaxy Z Flip 3 5G, berjaya membuat hijabi tidak tentu arah untuk memilih mana satu yang kena pada gaya.

Hijabista memilih Samsung Galaxy Z Flip 3 5G, nak tahu kenapa anda perlu memiliki peranti yang menggumkan ini. Jom teruskan membaca artikel ini!

Rekaan padan dengan gaya

Peranti Hebat Dambaan Hijabi, Punya Gaya Hidup Dan Identiti Tersendiri. Pasti Miliki!

Telefon pintar ini memberikan anda rasa yang kukuh. Sudah tentu ini adalah sesuatu yang anda mahukan. Lagipun, anda tidak mahu mempunyai produk yang sepertinya mudah pecah bukan! Galaxy Z Fold 3 dilengkapi dengan bingkai aluminium di sekitar bahagian luar kedua dan bahagian bawah telefon. Memberi anda nuansa peranti yang kuat dan alat ini dilengkapi dengan tulang belakang logam di atas engsel yang memberi anda keselamatan dan perasaan yang kuat. Selain engselnya halus dan sama sekali tidak terasa longgar atau goyah. Sebenarnya, membuka dan menutupnya begitu lancar dan cantik seperti telefon bimbit yang sempurna.

IKLAN

Paparan Skrin

Peranti Hebat Dambaan Hijabi, Punya Gaya Hidup Dan Identiti Tersendiri. Pasti Miliki!

Layarnya dilengkapi dengan layar penutup 260x 512-piksel 1,9 inci dengan SUPER AMOLED yang empat kali lebih besar daripada model sebelumnya. Pasti peranti ini menjadi kesukaan hijabi, sangat mudah untuk membaca mesej  melalui skrin. Leret ke atas untuk mengubah kecerahan atau kelantangan skrin penutup. Leret ke kanan untuk menggunakan widget skrin penutup untuk cuaca, penggera, pemasa, kawalan muzik, jumlah langkah harian anda, dan jadual anda.

Sampul belakang Samsung Galaxy Z Flip 3 ditutup dalam Gorilla Glass Victus yang lebih tahan lama daripada Gorilla Glass 6. Dan skrin bahagian dalam mempunyai paparan plastik “glasstic: fleksibel. Layarnya dilengkapi dengan layar penutup 260x 512-piksel 1,9 inci dengan SUPER AMOLED yang empat kali lebih besar daripada model sebelumnya.

IKLAN

Hanya sedikit fungsi yang mungkin anda mahukan sesekali, tetapi tidak mahu membuka kunci telefon anda untuk mendapatkannya. Ia sangat berguna. Anda boleh menyesuaikan penampilan, dengan memilih gaya jam pilihan dan beberapa di antaranya akan membiarkan anda mempunyai gambar anda sendiri sebagai latar belakang.

Ringkas dan selesa

Dengan siri Flip, ia menawarkan alat yang boleh anda gunakan sebagai telefon pintar biasa, tetapi kemudian lipat untuk menjadikannya lebih padat dan simpan di dalam poket . Menjadikannya sangat mudah alih. Seperti yang Hijabista katakan, peranti ini khusus untuk wanita, anda boleh menyimpan telefon  dengan mudah di dalam beg tangan kecil atau memasukkannya ke dalam poket seluar jeans anda. Ia sangat senang disimpan dan berguna. Menarik bukan!

Kamera! Tiada masalah ketika OOTD

Peranti Hebat Dambaan Hijabi, Punya Gaya Hidup Dan Identiti Tersendiri. Pasti Miliki!

IKLAN

Kamera adalah salah satu kebimbangan jika anda menilai saiz peranti ini. Tetapi jangan risau, engkap dengan kamera lebar 12MP f1.8 dan sudut ultra lebar F2.2 di bahagian belakang (pada skrin penutup) dan satu kamera selfie 10MP F.24 di bahagian dalam. Dan di sini, Samsung memilih sepasang sensor 12 megapiksel dan satu sudut lebar. Secara keseluruhan, gambar untuk kamera bagus dan gambar yang diambil cantik dan menarik juga.

Dan yang paling anda pasti sukai ialah Samsung Galaxy Z Flip 3 dapat dilipat separuh menjadikan pengalaman lebih baik dalam mengambil rakaman foto dan video. Dengan bentuk dan ukuran yang boleh dilipat, anda boleh meletakkannya di mana sahaja untuk mendapatkan gambar anda dan ia hanya tripod sendiri. Ini sememangnya fleksibiliti yang hebat dan dengan skrin di depan menjadikan fotografi selfie lebih baik. Tiada masalah kalau nak OOTD!

Kualiti gambar memang superb! Pencahayaan yang terang, Walaupun telefon tidak mempunyai kamera zoom telefoto khusus, anda masih mendapat pilihan untuk zoom digital hingga 10x. Tetapi jika anda mendorong jarak zoom lebih jauh, ia akan kelihatan seperti lukisan minyak, sama sekali tidak mempunyai detail atau ketajaman yang nyata. Oleh itu, baik untuk dua fokus utama dan anda akan mendapat gambaran yang baik untuk kongsi di media sosial.

Jangka hayat bateri

Ia sangat sesuai untuk penggunaan sederhana hingga berat. Hijabista telah mencuba menggunakannya dengan penuh dan mempunyai bateri sekitar 30% setelah 8 jam penggunaan. Secara keseluruhan, boleh katakan terbaik dengan pengecasan pantas memang mengagumkan

Secara keseluruhan, hijabista boleh katakan Galaxy Z Flip 3 bukan hanya telefon tetapi gaya hidup dan identiti juga. Sekiranya anda mencari sesuatu yang berbeza, sudah tiba masanya untuk menukar ke Galaxy Z Flip 3 di mana telefon pintarnya ringan dan bergaya. Dengan penambahan dan pasaran terkini untuk telefon bimbit sekarang, Samsung Galaxy Z Flip 3 memukau dan benar-benar mengagumkan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI