Hidayah itu sememangnya milik Allah, tapi terpulang kepada manusia untuk berusaha mencarinya. Siapa sangka, Sinead O’Connor, penyanyi Ireland yang telah bergelar mualaf selepas meninggalkan agama Kristian dan memeluk agama Islam. 

Perkara ini telah dikongsikan sendiri oleh penyanyi yang terkenal dengan lagu “Nothing Compares 2 U” itu menerusi akaun Twitter miliknya. Penyanyi itu kini mengunakan nama Shuhada’ Davitt.

Beliau telah berkongsikan video percubaannya melaungkan azan. Walaupun terdapat segelintir pengikut yang mengecam tindakannya itu, namun ramai juga yang memberi sokongan kepadanya yang ingin ke arah kebaikan.

IKLAN

Penyanyi berusia 51 tahun berkata beliau berbangga bergelar seorang muslim selepas memeluk Islam. Beliau juga telah berkongsi fotonya berhijab di laman twitternya.

Beliau juga telah berkongsikan pengalaman yang penuh emosi saat pertama kalinya menyarungkan hijab yang diberi oleh rakan baiknya, Elaine. Saat pertama kali memakainya, rakannya terus tergamam.

IKLAN

IKLAN

Seseorang mualaf yang baru bergelar muslim itu ternyata bersih daripada sebarang dosa ibarat seorang bayi yang baru lahir. Semoga dirinya terus istiqamah dan hidupnya dirahmati. InsyaAllah.

kredit: twitter @MagdaDavitt77

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI