Menyedari berapa pentingnya tudung khas untu hijabi yang mahu kekal aktif, TudungPeople adalah antara jenama hijab tempatan yang mengambil inisiatif mengeluarkan hijab khas untuk memudahkan hijabi menjalani aktiviti sukan mahupun riadah.

Malahan dengan edisi pengenalan rangkaian koleksi hijab sukan ini, mendapat sambutan ramai. Menariknya ia dari kalangan atlet tempatan. TudungPeople berbangga mengumumkan jenama ini menjadi rakan hijab rasmi Majlis Sukan Negara (MSN) untuk tahun 2022-2024. Sebagai peneraju inovasi dan teknologi tudung, TudungPeople telah mengeluarkan rangkaian tudung aktif baharu, Najwa PRO, yang direka khusus dengan mengutamakan prestasi unggul untuk mengukuhkan perkongsian.

Processed with VSCO with al3 preset

TudungPeople bekerja rapat dengan atlet sebenar semasa proses penyelidikan dan pembangunan dan seterusnya, tudung sukan Najwa PRO performance telah dipakai oleh atlet tempatan semasa latihan, mereka yang merangkumi pasukan bola jaring, silat, skuasy, dan bola baling, serta sepanjang penyertaan mereka dalam acara terkenal termasuk Sukan Asia Tenggara Hanoi 2021 dan Sukan Komanwel Birmingham 2022. Di mana atlet unggul Aifa Azman, menggondol pingat gangsa dalam skuasy beregu wanita.

Jenama memahami kehendak Atlet tempatan

Processed with VSCO with e3 preset

Reka bentuk hibrid yang menggabungkan penutup kepala dan leher yang rapat pada Najwa Hijab dan bahagian hadapan boleh laras daripada Najwa Lite, telah direka untuk membolehkan para atlet melakukan pelbagai gerakan sambil tidak mengganggu dan selesa supaya para atlet boleh terus beraksi di tahap tertinggi mereka dengan yakin dan mudah. Antara ciri-ciri menjadi jenama hijab ini pilihan utama para atlet.

“Sebagai jenama tudung pertama yang bekerjasama dengan majlis sukan negara kami, TudungPeople bercita-cita untuk memacu perubahan dalam pemikiran stereotaip kecergasan wanita terutamanya di kalangan mereka yang memakai hijab,” kata Fazrena Aziz pada majlis tandatangani perjanjian bersama MSN.

“TudungPeople bermatlamat untuk memperkasakan wanita dengan menghilangkan rasa takut dan gentar mengenai kecergasan berhijab sambil menggalakkan gaya hidup sihat,” ujarnya lagi.

Membuka ruang hijab sukan tempatan

Bekerjasama dengan MSN ialah platform yang sempurna untuk TudungPeople meraikan dan memperkasakan atlet tempatan, membina komuniti peminat yang berfikiran sama, serta mengukuhkan kasih sayang dan kesedaran untuk TudungPeople sebagai jenama yang memahami keperluan dan kehendak wanita melalui pendekatan inovatif dengan tinggi- bahan dri-fit berteknologi dipasangkan dengan potongan sederhana, memberikan atlet Muslim penyelesaian hijab yang dipacu prestasi dan fesyen. TudungPeople’s Najwa PRO akan dilancarkan kepada umum pada Januari 2023, dalam talian dan di kedai.

IKLAN

Tip memilih hijab sukan dari jenama TudungPeople seusai dengan aktiviti

Untuk aktiviti lasak – Najwa Sports Hijab/Lite

Jika anda seorang atlet atau seseorang yang menggemari aktiviti yang lebih lasak, anda memerlukan sesuatu yang sesuai dan tidak bergerak. Sudah tentu, ia juga perlu bernafas dan ringan! Najwa sports Hijab sangat sesuai jika anda sukakan sesuatu yang lebih sesuai, atau jika anda perlu menyelitkan tudung anda ke bahagian atas anda, Najwa lLite ia sesuai untuk anda! Bahagian hadapan boleh laras supaya anda boleh mengikatnya ke belakang, menyematkannya atau menyelitkannya.

Jangan risau jika anda suka aktiviti mendaki, Najwa sports Hijab mempunyai ciri-iri anti-bakteria, antimikrob dan anti-bau, fabrik hipoalergenik untuk keselesaan optimum. Kemasan reflektif di hadapan dan belakang untuk aktiviti cahaya malap. Sukakan hiburan? Najwa sports Hijab mempunyai celah di telinga untuk fon telinga atau cermin mata hitam. Tudung tidak kelepek di hadapan, awning mini untuk membolehkan peredaran udara di sekeliling dahi anda.

Terbaik untuk: berlari, berbasikal, olahraga

IKLAN

Najwa Sports Lite

Diinspirasikan daripada tudung empat segi (bawal) tradisional, kami mencipta Najwa Lite untuk memenuhi keperluan mereka yang gemar memakai bawal atau tudung empat segi tradisional untuk senaman atau aktiviti pilihan anda. Tudung separa segera, didatangkan dengan bahagian yang telah dijahit di bawah leher, manakala hujungnya dilonggarkan supaya anda boleh menggayakannya mengikut pilihan anda. Mankala pilihan fabrik anti-bakteria dengan gentian Chitosan antimikrob, anti-bau, hipoalergenik untuk keselesaan optimum.

Terbaik untuk: Seni Mempertahankan Diri, Badminton/tenis, bola keranjang/bola jaring

Untuk aktiviti santai – Najwa Sports Shawl /Basic

Jika anda hanya keluar untuk bersiar-siar di taman, berlari mengelilingi taman permainan bersama anak-anak atau sesi senaman intensiti rendah seperti yoga atau pilates, Najwa sports shawl atau Najwa sports basic pilihan terbaik anda!

IKLAN

Najwa Sports Basic:

Tudung panjang segi empat tepat dihias pada kedua-dua hujungnya dengan logo hot fix. Sesuai untuk senaman kasual dan liputan yang boleh disesuaikan. Tudung segera longgar untuk aktiviti santai santai. Tetap mempunya awning lembut untuk perlindungan matahari dan pengudaraan manakala mesh berlian membolehkan penyebaran haba dan lembapan yang cepat dan kering dengan cepat. Diperbuat daripada jersi jejaring prestasi cepat kering, yang ringan dan bernafas, hijab ini mempunyai potongan melengkung untuk gaya kasual.

Terbaik untuk: yoga, pilates, gim, berkhemah, berjoging

Untuk aktiviti air – Najwa Sports Flow

Bosan dengan tudung terbalik di muka semasa berenang? Atau benci perasaan terbeban dan mempunyai kain yang menghalang impian ikan duyung anda? Najwa Sports Flow direka khas untuk aktiviti yang paling ketat dengan gerakan badan penuh seperti berenang, berbasikal, atau mendaki. Tudung segera dengan vest longgar yang melekat. Reka bentuk racerback membolehkan pergerakan lengan penuh. Rompi longgar menutupi dada untuk kesopanan. Material Polyester Spandex lebih tebal yang diluluskan oleh pool dan tidak melekap pada badan. Cengkaman dalaman di sekeliling belakang kepala untuk memastikan tudung di tempatnya dengan selamat. Didatangkan dalam 4 saiz untuk disesuaikan dengan jenis badan yang berbeza

Terbaik untuk: berenang, berbasikal, mendaki

Untuk keselesaan dan praktikal – Najwa Sports Inner

Menghalang rambut anda terkeluar, inner Najwa adalah sempurna! Diperbuat daripada bahan pengeringan cepat dan penyerap lembapan yang sama, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada kepala panas tersumbat semasa senaman anda dengan Sports Inner direka dengan potongan yang lebih panjang supaya anda boleh memasukkannya ke dalam atau memakainya terbuka.

Boleh digunakan sendiri sebagai bandana atau sebagai inner untuk mana-mana shawl/hijab. Diperbuat daripada jersi jejaring prestasi pengeringan cepat, koleksi ringan dan bernafas ini memastikan anda selesa dalam hujan atau cerah. Nah! Menarik bukan. Jadi, tiada apa yang menghalang hijabi untuk melakukan aktiviti riadah dan sukan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI