Semenjak bulan Ramadan lepas, penampilan Ashanty yang kerap berhijab undang pujian, cantiknya isteri Anang Hermansyah ni buat mata tak berkelip memandang!

Terkenal sebagai wanita sosialit yang menyenangi fesyen dan kecantikan, perubahan Ashanty lewat kebelakangan ini menarik perhatian. Sering tampil berhijab, malah beliau sendiri tak menolak kemungkinan akan terus menutup aurat selepas bulan ibadah berlalu.

Memilih untuk meraikan lebaran di Tanah Suci, penampilan sopan Ashanty sekali lagi diperkatakan. Keluarga besar Anang dan Ashanty rupa-rupanya menghabiskan sisa bulan Ramadan di sana sekaligus merayakan Syawal dalam waktu yang sama.

 

PENAMPILAN EID MUBARAK

Instagram @ashanty_ash

 

Instagram @ashanty_ash

 

IKLAN
Instagram @ashanty_ash

 

Instagram @ashanty_ash

 

SOKONGAN SUAMI

Niat Ashanty berhijab yang juga isteri Anang Hermansyah ini jelas mendapat sokongan penuh daripada suami dan anak tirinya, Aurel Hermansyah. Ibu kepada Arsy dan Arsya itu juga turut menitip doa agar segera mendapat hidayah dan istiqamah dalam berhijab.

IKLAN

Jelasnya, “Sekarang saya memakai hijab setiap hari, kadang-kadang untuk menghadiri fashion show hijab, acara hijab dan mengaji. Jadi insyaallah mungkin segera dapat (hidayah), segera bisa, aamin.”

Instagram @ashanty_ash

 

Instagram @ashanty_ash

 

IKLAN
Instagram @ashanty_ash

 

Sering dipuji suami kerana kelihatan lebih cantik dan elegan berhijab, Ashanty semakin serius mahu membuat transformasi sopan itu dalam waktu terdekat.

“Kadang-kadang saya tanya Anang, ‘Yang, aku bagus enggak?’ dan biasanya dia akan menjawab ya. Malah Anang juga menambah kalau memang sudah waktunya, saya pakai hijab.”

Berusia 39 tahun dan berasal dari Jakarta, Ashanty atau nama penuhnya Ashanti Hastuti cukup terkenal sebagai anak seni Indonesia. Perkahwinannya dengan Anang Hermansyah yang turut merupakan bekas suami Krisdayanti terus menjadi tumpuan peminat di sana.

Penampilan Ashanty berhijab ini jelas menggembirakan netizen. Ramai yang mendoakan agar isteri Anang Hermansyah ini istiqamah dan terus berhijab sepulangnya mereka daripada Tanah Suci kelak.

Artikel berkaitan: https://www.hijabista.com.my/saya-bukan-ustazah-lisa-surihani-konsisten-hijrah-gementar-kongsi-tip-istiqamah/

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI