Kepentingan memakai pelindung matahari spektrum luas setiap hari, ketika hujan atau cerah, di dalam atau di luar, tidak boleh diperkecilkan. Ia adalah kunci untuk mencegah kanser kulit, luka terbakar yang menyakitkan, garis halus dan kedutan, bintik matahari dan pengurangan kolagen.

Apabila anda menggandingkan pelindung matahari anda dengan vitamin C, salah satu antioksidan terbaik, pada dasarnya anda menggandakan semua manfaat melindungi kulit tersebut. Di sini, pakar berkongsi sebab yang menarik untuk menjadikan vitamin C dan pelindung matahari sebagai sebahagian daripada rutin harian anda.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Vitamin C Wira Penjagaan Kulit Layak Untuk Semua

Serum vitamin C harian topikal ialah salah satu ciptaan terbaik yang telah dibuat oleh komuniti penjagaan kulit berkenaan untuk melambatkan penuaan kulit yang boleh dilihat, seperti garis-garis halus, kedutan dan bintik-bintik coklat,. Ini benar terutamanya apabila ia digunakan setiap hari.

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Vitamin C juga mempunyai manfaat untuk mencerahkan kulit keseluruhan anda untuk kulit yang kelihatan tona sekata dan berseri. Selanjutnya, ia adalah antioksidan yang kuat, yang bermaksud ia membantu melindungi kulit anda daripada kerosakan radikal bebas.

Jika anda tidak biasa, radikal bebas ialah atom oksigen yang tidak berpasangan dan oleh itu tidak seimbang yang secara sembarangan mencari mana-mana atom lain untuk menstabilkan diri. Ia akan melekat pada apa-apa sahaja, sel kulit anda menjadi sasaran dan menyebabkan kerosakan yang membawa kepada penuaan pramatang. Seperti namanya, antioksidan adalah “penawar kepada pengoksidaan” dan membantu untuk memerangi kerosakan itu secara langsung.

IKLAN

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Pakar mengesyorkan menggunakan serum vitamin C pada waktu pagi di bawah pelembap dan pelindung matahari, kerana ia kemudiannya boleh berfungsi untuk memerangi pendedahan kepada radikal bebas dan cahaya ultraungu sepanjang hari.

BACA ARTIKEL INI JUGA: Runsing Pengambilan Vitamin C Secara Berlebihan. Masa Yang Sesuai Untuk AM Atau PM?

Mengapa Vitamin C Perlu Digandingkan Dengan Pelindung Matahari

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Menggabungkan serum vitamin C dan pelindung matahari spektrum luas yang melindungi dengan baik terhadap sinaran UVA telah terbukti lebih berkesan untuk meneutralkan kerosakan radikal bebas daripada pendedahan matahari daripada hanya menggunakan pelindung matahari sahaja.

IKLAN

Menurut kajian (sunber yang dipercayai), pelindung matahari menyekat hanya 55 peratus daripada radikal bebas yang dihasilkan oleh pendedahan UV. Untuk mengoptimumkan perlindungan UV, adalah penting untuk menggunakan pelindung matahari yang digabungkan dengan antioksidan topikal. Penggunaan 10 peratus vitamin C topikal menunjukkan pengurangan statistik eritema yang disebabkan oleh UVB sebanyak 52 peratus dan pembentukan sel selaran matahari sebanyak 40-60 peratus. Dalam erti kata lain, apabila pelindung matahari dan vitamin C digunakan bersama, faedahnya berlipat ganda.

Cuba Pasangan Vitamin C dan Pelindung Matahari Ini

Vitamin C sering dipuji kerana manfaatnya yang mencerahkan, menghaluskan dan mengurangkan bintik gelap, tetapi ia juga merupakan salah satu bahan penjagaan kulit yang paling sensitif dan cerewet dalam industri. Sebaik sahaja ia terdedah kepada sebarang bentuk udara atau cahaya matahari, ia teroksida hampir serta-merta, mengurangkan keberkesanannya. Produk berkuasa Vitamin C sering dibungkus dalam botol berwarna gelap atau mempunyai jangka hayat yang lebih pendek berbanding produk penjagaan kulit yang lain!

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Memandangkan matahari juga musuh terbesar Vitamin C dan kulit kita, Pengasas Supergoop!, Holly Thaggard menemui penyelesaian inovatif untuk meraih faedah penuhnya, dengan menggabungkannya dengan SPF. Oleh itu, Vitamin C + SPF 40 Dos Harian Supergoop! telah dilahirkan! Ia adalah vitamin C berkeupayaan tinggi pertama dan hibrid pelindung matahari yang menggandingkan vitamin C dengan spektrum luas SPF 40 dalam formulasinya. Hanya dalam satu langkah yang berkuasa, Supergoop!’s Daily Dose Vitamin C + SPF 40 akan menambah kecerahan, penghidratan dan perlindungan kepada rutin penjagaan kulit anda.

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

IKLAN

Supergoop! Daily Dose Vitamin C + SPF 40 ialah serum hibrid satu-satunya yang boleh mencerahkan kulit dan membantu menghalang penampilan bintik-bintik gelap yang disebabkan oleh sinaran UV dan cahaya biru. Dengan gabungan bahan-bahan berkuasa seperti Vitamin C dan SPF, serum memberikan formula penghidratan, bebas minyak yang menyinari kemasan berembun dan bercahaya dari dalam. Ia adalah dos harian Vitamin C + SPF anda yang memberikan cahaya seperti dewi.

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Dirumus dengan koktel bahan-bahan pencerah seperti Ekstrak Plum Kakadu dan Niacinamide, serum hibrid membantu mengurangkan tekanan oksidatif dan penampilan garis-garis halus, kedutan dan pori-pori sambil meningkatkan keserian dan keanjalan kulit.

TIP: Gunakan Supergoop! Dos harian Vitamin C + SPF selepas pembersihan setiap hari. Untuk perlindungan optimum, lapisi dengan Supergoop kegemaran anda! produk untuk perlindungan SPF tambahan.

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Wajah ‘GLOWING’ Dengan Gandaan Pelindung Kulit, Vitamin C + SPF Serum. Wow Berbaloi!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI