Sejak YB Nurul Izzah menang dalam pilihanraya lalu, ramai yang mula meminati gaya dan penampilannya yang cukup sederhana. Malah lilitan hijab daripada tudung bawal yang digayakan cukup trending di kalangan netizen. Ramai yang cuba membuatnya dan salah seorang adalah owner Tudung People, Fazrena Aziz yang turut membuat tutorial hijab gaya Nurul Izzah.

Tutorial yang digayakan oleh Fazrena ini turut dmuatkan dalam laman sosialnya yang turut mendapat perhatian follower beliau.


Ramai yang mahu cuba untuk mencuba tutorial gaya hijab berkenaan hinggga mendapat hampir 60 ribu butang view. Walaupun tidak sebenarnya ‘sama’ tetapi hijab tutorial Nurul Izzah ala Fazrena ini tetap boleh dicuba terutama buat peminat bawal.

@norazlina_mohdshaharudin@atiqazaid haa ok2 tq..nti blh try..cam senang je kan..

@wnqamaliah@nafnh you can try dudeeee. And i wanna try tooo haha

IKLAN

@nafnh@wnqamaliah ohhhhhh mcm niiiii tp not exactly the same tp ok ahhhh

@nrztnrdn@miss_serenity22 babe, bleh try style ni for your tudung bawal

IKLAN

Menurut Fazrena, melalui hijab digayakan YB Nurul Izzah ini begitu memberi penekanan kepada penutupan di bahagian bawah dagu.

‘Owner’ Tudung People Kongsi Tutorial Hijab Gaya YB Nurul Izzah, Boleh Dicuba Untuk Jemputan Rumah Terbuka

IKLAN

Sebelum itu Nurul Izzah juga ada muat turut tutorial sebenar gaya hijab yang sering digayakannya. Beliau yang sudah hampir 20 tahun memakai bawal tetap setia dengan gaya hijab yang ringkas dan menyenangkannya untuk bergerak ke sana ke mari.

Ayuh, kita cuba tutorial yang dibuat dan masih sempat untuk kita gayakannya sempena menghadiri majlis open house sepanjang minggu ini.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM FAZRENA AZIZ & YOUTUBE