Menghilangkan batasan antara pakaian dalam dan pakaian luaran anda. Koleksi ini dengan potongan yang ringkas dan teliti ini menonjolkan kecantikan wanita.

Barisan koleksi termasuk AIRism bra dan seluar dalam serta bratops. Semua item mempunyai perincian halus dan mewah dengan palet warna hitam, putih, kuning air, dan coklat merangkumi warna kulit yang memang digemari wanita asia. Jom ikuti temubual khas bersa pereka terkenal Maiko Kurogouchi istimewanya kolabrasi bersam UNIQLO.

Pakaian Dalam Fungsi Luar Biasa

Maiko Kurogouchi memandang pakaian dalam sebagai pakaian romantis yang indah dan juga memerlukan keselesaan

“Saya telah lama mengagumi keselesaan pakaian dalam Uniqlo yang lembut. Sebagai tambahan kepada fungsi yang luar biasa, saya membayangkan seluar dalam yang boleh menjadikan tubuh wanita kelihatan dan cantik. Sekiranya wanita merasa yakin melihat ke cermin setiap pagi, saya merasakan ia dapat menambahkan kegembiraan dalam kehidupan seharian mereka.”

Dalam menghasilkan koleksi ini, Maiko Kurogouchi bermula dengan elemen fungsional yang dicari ketika memilih pakaian dalam dan menambahkan perincian reka bentuk seperti palet warna yang diilhamkan oleh warna kulit semula jadi wanita. Dari segi potongan untuk membingkai lekuk tubuh yang indah, Maiko Kurogouchi menggabungkan reka bentuk dengan teknologi Uniqlo yang terkemuka di dunia.

“Harapan saya adalah untuk membuat koleksi yang membolehkan wanita bergerak dengan mudah dan lancar dari pakaian dalam ke pakaian luar.”

Matlamat Rekaan Meningkatkan Keindahan Semula Jadi

Di Mame Kurogouchi, selalu bermula dengan pembuatan tekstil, yang bermaksud proses reka bentuknya berlangsung lama dari awal hingga akhir.

IKLAN

“Saya memberikan nilai yang tinggi pada proses pembuatan pakaian, proses pembuatan pakaian dari tahap reka bentuk hingga tiba di tangan pelanggan. Bekerja dengan pasukan reka bentuk Uniqlo, saya tergerak untuk menemui mereka berkongsi falsafah yang serupa, mendekati setiap pakaian dari penciptaan tekstil hingga sentuhan akhir dengan pemikiran penyelidik.”

Dengan kerjasama ini, harapan Maiko Kurogouchi adalah untuk meningkatkan keindahan semula jadi yang ada pada setiap wanita. Maiko Kurogouchi gembira dapat berkongsi penemuan dan kegembiraan dengan pasukan Uniqlo ketika mereka berusaha untuk mencapai matlamat yang sama.

Pandemik Covid-19 Mempengaruhi Reka Bentuk

Sebelum pandemik, Maiko Kurogouchi sering mengelilingi Jepun untuk bertemu dengan pekerja dan kilang yang mengkhusus dalam tradisi warisan.

IKLAN

“Tidak lagi dapat menempuh jarak jauh, saya mendapati diri saya bergerak dari satu tempat ke tempat dengan berjalan kaki atau basikal. Secara semula jadi, saya mula tertarik pada barang-barang yang membawa keselesaan, seperti pakaian yang tidak ketat dan kasut yang memudahkan perjalanan, perkara-perkara yang menambah rasa kebebasan dan aktiviti pada harian saya.”

Semasa merancang pakaian untuk Mame Kurogouchi, Maiko Kurogouchi mencari inspirasi dalam peristiwa kecil dan penemuan kehidupan seharian dan untuk kerjasama koleksi ini, Maiko Kurogouchi membayangkan momen-momen kegembiraan kecil dan intim dalam kehidupan wanita di seluruh dunia, memikirkan aspek reka bentuk yang akan buat mereka selesa.

Keyakinan Dan Kecantikan Dalaman Konsep Koleksi Ini

Hasrat Maiko Kurogouchi dalam merancang pakaian adalah untuk memberikan keyakinan yang lebih tinggi kepada setiap wanita, untuk menolong mereka berdiri tegak dan bangga ketika menjalani hari-hari mereka.

IKLAN

“Koleksi ini berpusat pada barang-barang paling intim di dalam almari wanita, dan saya memikirkan elemen mana yang paling sesuai untuk menunjukkan keyakinan dan kecantikan dalaman wanita.”

Maiko Kurogouchi ingin membuat pakaian yang akan membantu setiap wanita merasa cantik, tanpa perlu risau tentang standard orang lain. Membayangkan momen istimewa itu setiap pagi, ketika seorang wanita menghiasi sekeping koleksi dan menikmati kegembiraan yang dibawanya.

Nikmati Kebebasan Dalam Kehidupan Harian

“Semasa saya merancang koleksi ini, saya selalu berharap wanita di seluruh dunia dapat menikmati kebebasan dalam kehidupan seharian mereka. Sekiranya koleksi ini membantu mewujudkan rasa pembebasan, membebaskan wanita menjalani kehidupan mereka dengan selesa dan aktif, Ujar Maiko Kurogouchi.”

Dari peringkat lakaran reka bentuk, Maiko Kurogouchi membayangkan pakaian yang selesa yang akan memberi inspirasi kepada wanita untuk bergerak. Perubahan besar tidak berlaku dalam sehari. Pengumpulan perubahan kecil akhirnya membawa kepada perubahan yang ketara. Untuk mengetahui pakaian tidak hanya selesa tetapi kelihatan cantik dan meningkatkan lekuk badan anda, juga memudahkan anda.

“Keselesaan dan keindahan semua wanita adalah inti dari koleksi ini, jika saya dapat membantu memberikan sedikit kegembiraan kepada mereka setiap hari, sudah memadai bagi saya.”