Peningkatan kelas penerbangan tidak mudah diperolehi, tetapi ia berlaku pada beberapa keadaan. Bilakah anda berkemungkinan besar mendapat peningkatan penerbangan tanpa kos tambahan?

Walaupun peningkatan penerbangan percuma berlaku, realitinya adalah sangat jarang berlaku. Walau bagaimanapun, seorang pekerja syarikat penerbangan dan penerbang kerap telah berkongsi dua peristiwa tertentu apabila penumpang mungkin mendapati diri mereka terserempak dengan kelas perniagaan.

Perkongsian dari penumpang

Naik Taraf Penerbangan ‘Percuma’, Dua Cara ‘Ajaib’ Mungkin Dapat Peningkatan Penerbangan Seterusnya

Melalui perkongsian dalam forum Reddit, penerbang kerap British Airways (BA) mengakui “naik taraf percuma adalah sukar” tetapi kesetiaan mendedahkan sering menjadi kunci.

Mereka berkata: “Saya tinggal di UK dan menerbangkan British Airways dengan agak kerap untuk bekerja. Saya seorang penumpang setia.

IKLAN

“Saya tidak boleh bercakap untuk syarikat penerbangan Amerika di mana peningkatan nampaknya menjadi kebiasaan, tetapi dengan BA, dan banyak syarikat penerbangan lain, mereka beroperasi berdasarkan dasar peningkatan operasi.

“Ini bermakna satu-satunya masa mereka menawarkan naik taraf adalah jika mereka telah terlebih jual kabin.

Naik Taraf Penerbangan ‘Percuma’, Dua Cara ‘Ajaib’ Mungkin Dapat Peningkatan Penerbangan Seterusnya

IKLAN

“Peluang anda untuk dinaik taraf adalah berdasarkan beberapa ‘keajaiban’ rahsia di sebalik tabir tetapi berkemungkinan terdapat perkaitan antara tambang yang anda beli (tiket boleh balik yang fleksibel sepenuhnya berbanding tiket ultra-diskaun tidak boleh bayar balik) dan status flyer kerap anda dengan syarikat penerbangan, dan mungkin masa anda mendaftar masuk untuk penerbangan.

“Sekali lagi, ini berdasarkan pengalaman saya dengan syarikat penerbangan Eropah di mana kabin premium biasanya dikhaskan untuk mereka yang membayar produk itu, penumpang AS mungkin berbeza.” Setakat ini, pengembara itu berkata ini telah berlaku kepada mereka pada tiga kali berasingan.

Mereka menjelaskan: “Saya telah terbang Toronto-London beberapa kali dan telah dinaik taraf kepada kelas perniagaan pada setiap pusingan tiga perjalanan pergi dan balik kerana ia adalah penerbangan yang popular dan kerap terlebih jual, tetapi lebih kerap saya terbang jarak dekat ke seluruh Eropah dan di laluan tersebut, Ia bukan perkara biasa untuk melihat bahagian kelas perniagaan yang kosong sepenuhnya.”

IKLAN

Teori disokong oleh syarikat penerbangan

Naik Taraf Penerbangan ‘Percuma’, Dua Cara ‘Ajaib’ Mungkin Dapat Peningkatan Penerbangan Seterusnya

Pekerja itu menyambung: “Dengan mengandaikan tiada kad ahli dalam penerbangan maka ia pergi ke melihat kelas tambang. “Lain kali anda menempah tiket, walaupun anda hanya menempah ekonomi, terdapat subkelas yang berbeza. “‘Y’ [kod tiket] biasanya ekonomi tambang penuh pada semua syarikat penerbangan.

“Syarikat penerbangan yang berbeza menggunakan kelas yang berbeza tetapi ekonomi tambang penuh tidak jauh lebih mahal daripada perniagaan kelas terendah atau ekonomi premium, jadi kerugian bagi syarikat penerbangan itu tidaklah seberapa.”

https://youtu.be/EaFq1zoAa6s

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI