Terima kasih kepada stik pelindung matahari, anda secara rasmi tidak mempunyai alasan untuk melangkau pelindung matahari kerana ia sebenarnya tidak pernah menjadi lebih mudah atau lebih cepat untuk memakai SPF anda.

Stik pelindung matahari ialah stik pelindung matahari padat yang boleh anda sapu dengan mudah dan cepat pada muka atau badan, sesuai untuk sesiapa sahaja yang sentiasa dalam perjalanan. Memandangkan ia bersaiz kecil, ia sesuai untuk sentuhan semula dan masuk ke dalam celah yang sukar dijangkau dan disapu semula pada tempat yang sering melecur seperti hujung hidung dan dahi.

Pelindung matahari semulajadi dan produk SPF yang dibuat dengan zink oksida, pelindung matahari untuk kulit sensitif dan banyak lagi. Dalam ujian pelindung matahari dalam Lab Kecantikan dan pengguna yang terbaharu, saintis kami menganalisis lebih daripada 60 pelindung matahari dan meninjau lebih daripada 1,100 orang untuk mencari pelindung matahari terbaik di pasaran. Jom lihat, pilihan pengguna pelindung matahari terbaik untuk semua jenis kulit, daripada kulit kering kepada kulit berminyak dan segala-galanya di antaranya.

ARTIKEL BERKAITAN: Untuk Yang Pemalas, Ini Pilihan Sunscreen Stick Disukai Ramai Yang Perlu Anda Cuba!

Wardah Uv Shield Light Matte Sun Stick SPF 50 PA++ 22g

Nature Republic California Aloe Fresh Powdery Sun Stick Broad Spectrum SPF50+ – for All Skin Types

IKLAN

 

Isntree Hyaluronic Acid Airy Sun Stick SPF50

AHC Natural Pefection Double Shield Sun Stick (NEW) 22g Sunblock Sunscreen

Miseoul Aloe Vera Sunstick SPF50+ PA++++

IKLAN

Triple Care Sun Stick 17g

ARTIKEL BERKAITAN: Aplikasi Semula Pelindung Sinaran UV, 3 Jenis Sunscreen Ini Paling Mudah. Mekap Pun Tak Cair!

Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk kayu pelindung matahari terbaik

✔️ Liputan spektrum luas: Produk pelindung matahari yang menyediakan liputan spektrum luas, bermakna ia termasuk perlindungan UVA dan UVB, kata Dr. Camp. UVA bertanggungjawab untuk penuaan kulit dan UVB bertanggungjawab untuk membakar kulit, jadi selamat untuk mengatakan anda ingin dilindungi daripada kedua-duanya!

IKLAN

✔️ SPF 30 atau lebih tinggi: Sentiasa cari faktor perlindungan matahari sekurang-kurangnya SPF 30, pakar juga mencadangkan SPF 30 untuk perlindungan terbaik.

✔️ Formula: “Berhati-hati semasa membeli-belah untuk formula berasaskan kayu jika anda terdedah kepada kesesakan atau kerengsaan pori-pori, kerana pelekat pelindung matahari cenderung tebal dan melembapkan. “Stik pelindung matahari yang menggunakan mentega kelapa dan mentega koko, yang sangat komedogenik, mungkin bukan pilihan terbaik untuk kulit yang rawan jerawat. Walau bagaimanapun, terdapat banyak formula yang lebih ringan dan/atau hypoallergenic yang sesuai untuk kulit berminyak atau sensitif.

✔️ Warna: Pakar mengesyorkan mempertimbangkan formula berwarna atau menukar warna untuk membantu menentukan sama ada anda telah melindungi semua kulit anda dengan berkesan. Banyak formula berjalan dengan jelas, yang boleh menjadikannya mencabar untuk menentukan sama ada anda telah menggunakan jumlah pelindung matahari yang mencukupi.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/VfM9f2lAf3Q

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI