Bolehkah orang dewasa menggunakan minyak bayi untuk kulit dan rambut? Bacaan yang menarik ini akan membantu anda memahaminya. Penggunaan minyak bayi yang bijak ini akan membuatkan anda terpesona!

Jika anda tidak tahu bagaimana minyak bayi boleh digunakan untuk pelbagai segi, artikel ini akan membuka mata anda. Adakah ia benar-benar berbaloi, terutamanya kerana kulit bayi tidak terdedah kepada pencemaran dan masalah penjagaan kulit lain, tetapi bagaimana pula kulit kita? Jawapannya ya!

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Minyak bayi boleh digunakan dalam pelbagai cara dan mempunyai kuasa untuk meremajakan anda dari kepala hingga kaki. Bahagian terbaik tentang menggunakan minyak bayi ialah ia sarat dengan minyak mineral, mempunyai ledakan vitamin E dan sangat sensitif dan semua ini menjadikannya sempurna untuk kulit anda.

Dan kini tiba masanya kita membongkar semua yang anda boleh gunakan dengan minyak bayi. Minyak bayi adalah tambahan penjagaan kulit yang hebat, Datang, berikut adalah 6 cara menggunakan minyak bayi untuk mendapatkan kulit yang sangat anjal dan rambut yang cantik:

Minyak bayi boleh digunakan sebagai pelembap

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Menurut pakar, minyak bayi menjadikan kulit lembap dan licin, yang menjadikannya pengganti yang bagus untuk krim pencukur. Menggunakan minyak bayi sebagai krim pencukur juga boleh melindungi kulit anda daripada lebam pisau cukur apabila bercukur. Selain itu, Hanya beberapa titis minyak bayi yang disapu perlahan pada badan boleh menyuburkan kulit yang kering dengan mengunci kelembapan. Untuk hasil terbaik, sapukan minyak ke seluruh badan serta-merta selepas keluar dari bilik mandi atau mandi.

ARTIKEL BERKAITAN: Rahsianya Bibir ‘Pinky’ Macam Bayi, Hanya Buat Sendiri Skrub Guna 3 Bahan Dapur

IKLAN

Serum rambut yang hebat

Minyak bayi berfungsi sebagai pengganti yang bagus untuk meninggalkan serum tetapi seseorang perlu menggunakannya dalam jumlah yang kecil sahaja, kerana ia boleh menjadikan rambut kita melekit apabila digunakan dalam jumlah yang banyak. Kadangkala, syampu dan perapi sahaja tidak mencukupi untuk menjinakkan hujung rambut yang kering. Hujung yang kering menghilangkan daya tarikan rambut anda.

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Dalam keadaan ini, minyak bayi sangat berguna. Hanya ambil 3-4 titik minyak bayi di tapak tangan anda dan gosokkannya bersama-sama, supaya ia diedarkan di tapak tangan secara merata. Sekarang jalankan tapak tangan anda melalui hujung rambut anda. Ia bukan sahaja akan menambah sinar di rambut tetapi juga mengurangkan penampilan hujung berpecah.

Cara mudah untuk menanggalkan solekan

Jika anda berbelanja besar untuk membeli micellar water untuk menanggalkan solekan, sudah tiba masanya untuk berhenti melakukannya dengan segera. Minyak bayi adalah cara yang selamat dan lembut untuk mencuci sisa-sisa hari anda daripada mata dan kulit anda.

IKLAN

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Dapatkan sebotol minyak bayi dan bebola kapas, dan kini anda mempunyai penanggal solekan yang ringkas namun berkesan. Rendam bebola kapas dengan minyak bayi dan sapukan perlahan-lahan pada kulit dan kelopak mata anda untuk menanggalkan solekan. Ia adalah cara yang berkesan untuk menghilangkan pembayang mata, asas dan celak tanpa merengsakan kulit halus anda, terutamanya di sekitar mata.

Membantu dalam membaiki tumit merekah

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Jika anda perasan keretakan pada tumit anda, sapu sedikit minyak bayi pada tumit anda. Pakai sepasang sarung kaki sebelum tidur untuk menutup minyak pada tumit anda dan bangun dengan kaki yang lebih licin.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Hanya Dengan 1 Minit Sahaja, Kulit Anda Jadi Bersih Dan Selembut Kulit Bayi! Cubalah 5 Tip Mudah Ini!

Minyak bayi juga boleh membaiki bibir anda yang merekah

Apabila bibir anda menjadi pecah-pecah dan kering, ia sangat menyakitkan. Jadi, sentiasa sapukan lapisan minyak bayi yang tebal pada bibir anda pada waktu malam. Keesokan harinya, anda akan mendapati bibir licin lembut dan mereka juga akan sembuh dengan penggunaan biasa. Minyak bayi sangat baik untuk melembutkan bibir yang merekah dan merekah.

Boleh digunakan untuk mengurut rambut atau badan

Anda boleh menggunakan minyak bayi sebagai minyak urut biasa untuk rambut atau badan. Ia berfungsi sama baik seperti kelapa atau minyak lain. Urut rambut anda dan biarkan semalaman untuk mendapatkan rambut bebas keriting atau gunakannya untuk mengurut badan anda untuk menghilangkan tekanan.

Minyak Bayi Bukan Untuk Kanak-Kanak, 6 Kegunaan Lain Untuk Orang Dewasa Buat Anda Terpesona

Jadi wanita, anda lihat betapa luar biasa minyak bayi? Jadi berbelanjalah dengan bijak, jika produk tertentu tidak terjangkau dari bajet anda, pasti ada pilihan lain untuk kekal cantik dan sihat.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/VfM9f2lAf3Q

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI