Jika anda inginkan kulit yang cantik dan bersih, ia harus bermula dengan rutin kecantikan yang sempurna. Malah, rutin itu juga harus dilakukan dengan konsisten untuk memastikan kulit wajah terus kekal berseri dan cantik.

Sinaran UV tidak bagus pada kulit kita. Bukan sahaja ia menyebabkan kulit menjadi kering, malah ia juga menjadikan kita tampak lebh tua. Oleh itu, jadikan amalan harian dengan menyapu krim perlindung matahari SPF minimum 15 hingga 30 perlindungan setiap hari.

Jika anda tidak suka mengambil masa untuk meletakkan kedua-dua pelembap dan pelindung matahari, beli sahaja pelembap yang mengandungi pelindung matahari.

 Membersih Wajah

Miliki Kulit Glowing Dan Menawan, Hanya Amalkan Rutin ‘Seminit’ Ini!

Ini bukan mitos ya! Ramai yang beranggapan bawaha jika sering membasuh muka, muka akan sentiasa bersih dan berseri. Salah belaka! Sebenarnya, anda disarankan untuk membasih muka 2 kali sehari. Usah kerap membersihkan wajah kerana kulit anda akan menjadi kering. Apabila kulit menjadi kering, maka muka akan menghasilkan lebih banyak minyak dan berkemungkinan akan menyebabkan jerawat timbul dengan mudah.

IKLAN

Skrub Wajah

Miliki Kulit Glowing Dan Menawan, Hanya Amalkan Rutin ‘Seminit’ Ini!

Antara salah satu rutin yang harus anda lakukan ialah skrub wajah anda. Gunakan skrub wajah dua kali seminggu untuk membuang sel kulit mati pada wajah. Banyak produk skrub dijual dipasaran dengan jenis tekstur dan fungsi yang berbeza. Jadi, pilihlah produk skrub yang betul mengikut jenis kulit anda!

Artikel berkaitan: Cuaca Terlampau Panas, Buat Kulit Hijabi ‘Berbelang’ Hingga Tona Tak Sekata? Ini Penyelesaianya!

IKLAN

Fahami Jenis Dan Masalah Kulit

Miliki Kulit Glowing Dan Menawan, Hanya Amalkan Rutin ‘Seminit’ Ini!

Untuk memudahkan anda membeli produk kecantikan yang berkesan pada kulit, pastikan anda memahami jenis kulit anda. Kenal pasti tentang masalah kulit anda supaya anda dapat memilih produk yang bersesuaian. Cara ini juga dapat menjimatkan kos dan masa anda dari membeli produk yang tidak sesuai dengan kulit anda.

Amalan Gaya Hidup Sihat

Miliki Kulit Glowing Dan Menawan, Hanya Amalkan Rutin ‘Seminit’ Ini!

IKLAN

Bukan sekadar mengharapkan kepada produk kecantikan, tetapi gaya hidup anda juga harus sihat dan berkualiti. Berhenti merokok kerana tembakau membuatkan kulit anda menjadi kusam. Amalan diet yang sihat dengan perbanyakkan makan buahan dan sayuran.

Artikel berkaitan: Sampai Bila Nak Pakai Filter? Jom Rawat Kulit Dengan Cara Ini Dan Tampil Lebih Yakin!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI