Menonton wayang pastinya menjadi kegemaran kebanyakan rakyat Malaysia. Waktu lapang ataupun waktu sedang bosan memang seronok  diisi dengan menonton filem terbaru di panggung wayang bagi menghilangkan stress. Sebenarnya ada banyak jenis panggung wayang di negara ini dengan pelbagai harga yang berbeza. 

Seperti yang telah dikongsi oleh Astiey Nurasiah di Facebook yang telah mendapat lebih 17k shares di Facebook. Dia telah berkongsi pengalamannya mencuba pelbagai jenis panggung wayang daripada yang murah hinggalah yang mahal.

Kak As bukan kaki wayang tapi telah mencuba hampir semua seat yang ada.

Kak as bukan kaki wayang. Tapi ada waktu2 teringin nak relaks kak as akan tengok wayang. Kak as dah cuba hampir semua seat yang ada.

Kalau u olls nak baca review setiap seat wayang ni boleh baca di setiap gambar. Kak as letak harga sekali. Kot2 ada nak relaks2 kat wayang.

Tapi jgn jadi macam laki kak as. Masuk seat macam ni order makan macam2 , last kenyang terus tidur. Nyampah!

 

  1. Ni GOLD CLASS seat. Ini di GSC. 3 tempat je ada . The Garden Midvalley, Pavilion dan One Utama. Ni kak as tgk di Signature The Garden. Seat dia memang selesa. Ni boleh order makanan dalam ni je. Tekan je button merah tu. Ni siap selimut semuaSeat boleh laras. Tekan je button tepi kerusi tu nanti akan keluarlah tempat letak kaki. Nak baring macam katil kat rumah pun boleh

    Dalam ni seat tak banyak. Dalam untuk 30 seat je tak silap.

    Harga Rm70/seat

2. Ni Platinum seat. Ni ada di mmcineplexes. Ni hanya ada di E Curve sahaja tak silap

Ni harga Rm40/seat

IKLAN

Kak as lagi suka seat ni dari Gold Class. Sebab lagi besar dan bukan leather seat mcm gold class. Empuk je rasa time baring. Kaki pun boleh laras dan naikkan

Tapi spoil. Kak as order minuman panas then kak as tertumpahkan. Lencun habis seatNi bantal dan selimut kena bayar. 1 set tu Rm5 jea. Kak as bayar sebab dalam tu bukan main sejuk. Kena tinggal. Jangan bawak balik pulak
3. Ni MX4D. Ibu mengandung atau ada penyakit jantung DILARANG masuk sama sekali

Sebab kerusi dia akan bergerak ikut movie. Bergegar. Masa tengok ni kami tonton citer predator. Boleh tahan lah

Siap ada air kena muka. Ada masa keluar bauan. Ikut movie. Bila kat movie ada helikopter mendarat rasa berangin je kat muka

Enjoylah jugak. Tapi kalau nak relaks, seat ni tak berapa sesuai. Mana nak relaks kalau asyik bergegar2

Kat Malaysia ni ada 2 jea MX4D under MBO ni

Kat The Starling Mall, Damansara dan Kuantan City Mall

IKLAN

Kak as opkos tgk kat Starling Mall. Harga masa kak as booking online Rm30/seat

 

4. Ni Bennie seat. Yang ni kak as pergi sekali je. Hahaha. Tobat tak mau dah. Tenggelam terus. Kalau kat rumah tak pe. Kalau kat sini nak tergolek-golek macam tak cukup sopan. Hahaha
Bennie seat ni under TGV. Ada di
1ST AVENUE
1 UTAMA
SUNWAY PYRAMID
SETIAWALK
TEBRAU
BUKIT INDAH
TAIPING
GURNEY PARAGON MALL
SUNWAY PUTRA
SURIA KLCC
VIVACITY MEGAMALL
KLEBANG

Kak as tgk di sunway pyramid. Takde selimut bantal semua. 
Harga Rm52/seat

IKLAN

5. Ni SEAT paling kak as suka. INDULGE SEAT

Ni under TGV. Ada di 2 tempat je. Sunway Velocity dan One Utama. 

Dah banyak kali ambik seat ni. Tak tahu kenapa. Seat dia paling kak as suka. kaki boleh laras dan naikkan dengan sgt selesa

Makanan kat sini pun sedap2. Tapi bayar asing lah. Tak termasuk tiket
Tekan button nanti waiter dia datang.

Ni Rm80/seat tak silap. Siap selimut dan bantal.

6. Ni seat biasa. Ni Rm10-Rm15

 

Selepas ini, sesiapa yang mahukan pengalaman menonton wayang yang baru bolehlah cuba pergi ke panggung wayang eksklusif ini. Walaupun harganya lebih mahal daripada biasa namun sekali sekala apa salahnya kan?

Sedikit tips daripada Hijabista, jangan lupa tutup tukarkan mood telefon ke mood senyap sewaktu menonton wayang dan jangan terlalu galak menonton hingga mengganggu orang lain pula. Pastikan kebersihan juga terjaga tau dengan membuang sisa makanan ke tempat sepatutnya. Selamat menonton!

sumber : facebook Astiey Nurasiah