Persahabatan antara dua selebriti terkenal, Datin Rabecca Nur Al Islam dan Datin Zizie Ezette terjalin sejak lebih sedekad lalu. Kedua-duanya juga dilihat berkongsi minat dan tanggungjawab sama iaitu bergelar isteri dan ibu. Mereka juga saling menyokong dalam banyak aspek. Bahkan kedua mereka jika dilihat sanggup memperlahankan rentak dunia lakonan demi tumpuan kepada rumah tangga yang dibina.

Lalu tidak hairan keputusan Rabecca melamar Zizie sendiri demi menyunting lima cahaya matanya untuk menjadi duta produk IQ Super keluaran syarikatnya, Anggun & Anggerik (M) Sdn Bhd melalui proses yang mudah apabila masing -masing sudah memahami dan kenal hati budi.

“Banyak sebab saya mempertimbangkan tawaran daripada teman baik sendiri (Rabecca) ini. Ini memang produk pertama yang lima anak saya ( Naila Nurjenna, 5, Aaric Zayn Izette, 3, Aadam Zac Izette, 3, Aaleph Zeke Izette, 3, dan Aalisa Belle Izette, 1) menjadi duta produk. Ini juga jadi ruang untuk anak saya sendiri membuat simpanan dari usia muda kerana sudah pandai cari duit.

“Sebab yang paling nyata saya menerima tawaran ini untuk anak-anak kerana menyenangi Rabecca. Sejak awal lagi produk ini diberinya untuk dicuba anak saya. Anak saya sendiri menyukai produk ini. Saya nampak keberkesanan produk ini sekali gus terus jatuh hati menerima ‘pinangan’ Rabecca untuk melantik anak saya sebagai duta.

“Malah sebelum itu, ketika Rabecca mengadakan peraduan mencari duta produk IQ Super, peminat dan pengikut di Instagram selalu tag nama saya serta anak. Lalu semua sebab itu buat saya berbesar hati untuk menerima tawarannya,” kata kakak kepada Shaheizy Sam itu pada majlis menandatangani produk IQ Super bersama anaknya.

BERSAHABAT SUDAH LAMA

Kata isteri kepada isteri ahli politik, Datuk Seri Bung Moktar Radin ini mengenali Rabecca sebelum berkahwin lagi.

IKLAN

“Tak silap saya sejak tahun 2008 lagi. Saya selesa dengannya. Bagi yang kenal saya bagaimana tahu yang diri ini jenis susah nak rapat dengan orang walaupun mudah mesra. Saya tak sewenang-wenangnya membiarkan orang masuk dalam hidup ini. Saya memang memilih kawan. Cuma kalau cakap bab Rabecca ini, dia punya usaha nak berkawan itu cukup luar biasa.

 

“Dia selalu meluangkan waktu untuk saya. Kalau saya sakit, dia bawakan makanan. Pendek kata, dia sangat mengambil berat dan penyayang. Saya nampak ketulusan hatinya nak berkawan.

“Dia di mata saya sebenarnya seorang yang mulut lantang tapi berhati baik. Selain itu dia juga sangat tegas orangnya. Dia suka berkawan dan mudah mesra. Dia juga sangat rajin bekerja dan tak pernah berputus asa. Dia pun sukakan kanak kanak dan haiwan,” kata Datin Zizie lagi.

IKLAN

BERI TUMPUAN PADA KELUARGA

Pemilik nama sebenar Zizie Izette Abdul Samad ini juga mengaku memilih untuk memberi sepenuh tumpuan kepada anak dan rumah tangga dan mengetepikan dulu perihal minat berlakon.

Kali terakhir, Zizie berlakon menerusi drama Hero Seorang Cinderella yang diterajui Nur Fazura dan Fattah Amin pada tahun 2017.

“Kalau ikutkan minat dan keterujaan di pentas seni itu takkan berakhir. Perasaan rindu itu pasti akan bertandang. Cuma demi anak yang masih perlu perhatian sepenuhnya daripada diri ini, saya memilih untuk memperlahankan rentak lakonan. Nak cakap berhenti terus itu takut juga kalau tiba-tiba gian nak berlakon balik.

“Di saat anak kecil dan kian membesar, saya memilih untuk terus mencipta memori dengan mereka sekali gus mewujudkan kenangan indah bersama. Kita pun tak tahu sampai bila usia ini akan terhenti,” katanya yang sudah 11 tahun berkahwin dengan Bung Moktar

IKLAN

PILIHAN TEPAT

Sementara itu, Rabecca berkata pemilihan Zizie tepat dan bersesuaian dengan produk berkenaan.

“Oleh kerana produk kami ini memfokuskan kepada kanak-kanak dan peranan ibu untuk terus memastikan yang terbaik untuk anak mereka, jadi saya melihat Zizie sebagai pilihan tepat merangkumi apa yang ingin disampaikan. Malah Zizie menjadi testimoni terawal yang mencuba produk ini untuk anaknya.

“Seperti yang semua tahu, saya turut mempunyai anak yang ramai dan kebahagiaan anak adalah penting. Apabila anak saya sihat, ceria dan cergas, saya sebagai seorang ibu akan rasa bahagia melihat mereka. Saya yakin Zizie juga berasakan hal sama.

“Sekalipun produk ini menjadikan lima anak Zizie sebagai duta, peranannya sebagai ibu amat besar dan penting sekali gus mempromosi serta memperkenalkan produk kami kepada ibu bapa di luar sana yang mempunyai anak seperti kami. Dan kami yakin semua ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak dan sudah pasti IQ Super menjadi pilihan mereka,” kata Rabecca selaku Pengasas Anggun & Anggerik Enterprise.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI