Mask muka memang punya beribu manfaat buat kecantikan kulit. Mulai dari melembabkan, hingga menyahkan minyak dan kotoran yang mengendap di wajah. Mengaplikasikan masker wajah secara rutin pun dipercaya boleh mengecilkan pori-pori kulit wajah.

Meskipun lambakan masker di pasaran, hijabis jangan main beli sahaja. Kenali penggunaan masker dengan kesesuaian kulit muka. Makanya, boleh cuba 6 masker yang menjadi kegilaan golongan milineal ini terlebih dahulu.

1. Etude House Therapy Air Mask

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.Produk ini diklaim hypo allergenic, iaitu tidak akan menimbulkan alergi dan sesuai dipakai untuk pelbagai jenis kulit. Makanya, face mask dari Etude House ini sesuai buat pemilik kulit sensitif. Etude House Therapy Air Mask ini juga dibuat dari bahan alami sehingga sesuai dipakai setiap hari. Masker ini tersedia dalam 15 variasi. Mulai dari buah-buahan, aloe vera, hingga greantea.

IKLAN

2. Innisfree It’s Real Squeeze Mask

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.

Masker wajah dari Innisfree ini memiliki kemampuan untuk menghidrasi kulit sehingga wajah jadi lebih lembap dan kenyal. Tersedia dalam 15 pilihan bahan yang Korea, seperti Bija dan Mugwort. Pastinya setelah memakai ini kulit bakal segar dan cerah kembali.

IKLAN

3. Tony Moly Pureness 100 Mask Sheet

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.Tony Moly juga punya produk face mask yang patut dijaja. Tony Moly Pureness 100 Mask Sheet dikenal dengan keunikannya kerana perolehi bahan dasar air dan lembarannya terbuat dari seratus persen kapas. Keunggulan masker ini adalah mampu menghidrasi kulit dan mencerahkannya.

4. STARSKIN Lace Mask V-Shape

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.Topeng muka yang dapat membantu firma dan membentuk semula kulit yang kusam dan membosankan menjadi kegilaan hijabis supaya muka tirus ketika mengenakan hijab. Lace Mask V-Shape ini sesuai dengan muka dan dagu, bermakna serum yang intensif dan tanpa air dapat menyerap dengan cepat ke dalam kulit. Ia direka bentuk untuk mensimulasikan keupayaan wajah semulajadi dan menentukan bentuk semula jadi muka anda, serta  mengurangkan penampilan garis-garis dan kedutan yang kelihatan. Keputusan? Cahaya muda!

IKLAN

5. OLAY Magnemasks Infs Illuminating Jar Mask Str Kit

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.

Mask Muka pilihan melinial masa kini, Olay Magnemask Infusion Illuminating Jar Mask Starter Kit mengandungi Olay Magnemask Infusion Illuminating Mask Jar dan Inflatable Olay Magnetic. Topeng semalaman ringan, mencairkan ke atas kulit pada aplikasi dan berfungsi untuk mencerahkan nada kulit yang membosankan dan tidak sekata. Ia mengandungi niacinamide (vitamin B3) dan pentapeptida PAL-KTTKS untuk memuntahkan kulit dan mengurangkan garis halus dan kedutan. Penembusan topeng dipertingkatkan oleh alat pelindung Magnetic Olay, yang membantu menyampaikan bahan sehingga 10 lapisan di bawah permukaan kulit.

6. First Aid Beauty Ginger & Turmeric Vitamin C Jelly Mask

Lambakan Mask Muka Di Pasaran, Kenali Dahulu Mask Yang Sesuai Sebelum Membeli. No 5 Pilihan Millinneal Dan Rugi Tak Milikinya.Masker jeli yang menghidupkan semula kulit mati dengan campuran halia dan kunyit untuk menghilangkan kulit yang tertekan, sementara vitamin C membantu mencerahkan penampilan kulit. Masker jelly yang menyegarkan, bebas alkohol ini memberikan pecah penghidratan dan penyejuk. Formula capuran ini membangkitkan pancaindera dan mendedahkan kulit yang kelihatan segar dan sihat, menjadikan kulit berasa tenang, lembut, dan menyegarkan.