Ada sebab mengapa kulit di sekitar mata cenderung kelihatan lebih tua terlebih dahulu. Kawasan halus yang sangat sensitif terhadap peregangan dan kendur, sehingga ia cepat nampak matang daripada bahagian wajah yang lain. Hi, kedutan!

Jika ingin mengekalkan awet muda kulit adalah penting bagi anda untuk menggunakan krim mata setiap hari. Masalahnya, terdapat ribuan pilihan yang ada, dan sukar untuk mengetahui senarai ramuan apa yang perlu dicari. Walaupun anda tahu apa yang harus dicari, membeli sesuatu yang sesuai dengan harga yang berpatutan memang memenatkan.

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Beberapa pakar dermatologi mengetahui apa sebenarnya krim mata yang berkesan untuk kedutan, dan pembelian terbaik di kaunter untuk dicuba.

Cara memilih krim mata anti-penuaan terbaik untuk kedutan

Apa itu krim mata anti-penuaan? Pakar dermatologi di Hospital Mount Sinai menamakan beberapa ramuan penting untuk dicari tanpa mengira jenis atau nada kulit anda.

Asid hyaluronic: Ditemui secara semula jadi di kulit, asid hyaluronik menarik air yang membantu menghidrat dan menggebukan kulit. Berkali-kali, kedutan di bawah mata adalah hasil dari kekeringan dan asid hyaluronik dikaji dengan baik dan terbukti dapat membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan.

Peptida: Peptida, polipeptida dan oligopeptida dianggap menembusi kulit dan membantu membina asid hyaluronik dan kolagen. Protein struktur ini menyatukan sel dan tisu seperti lem, mengurangkan penampilan kedutan.

Retinol: Vitamin A ini merangsang pengeluaran kolagen dan mendorong pergantian sel untuk membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan. Kulit di bawah mata sangat sensitif, ahli dermatologi menyarankan penggunaan retinol yang rendah kepekatannya.

Skrin pelindung: Tanpa perlindungan yang betul, sinar UV memecah kolagen dan menuakan kulit anda. Jadi tambahkan pelindung matahari wajah anda jika perlu!

Antioksidan: Vitamin C dan E, asid ferulik dan ekstrak beri membantu mengurangkan tekanan oksidatif disebabkan oleh sinar UV atau bahan pencemar juga meningkatkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

IKLAN

Krim mata terbaik untuk kedutan

Sama ada anda mencari sesuatu untuk menghilangkan kedutan yang mendalam atau produk untuk melicinkan garis halus dan mengurangkan penampilan lingkaran hitam, anda akan menemui sesuatu yang sesuai untuk anda.

1. Neutrogena Hydro Boost Eye Gel-Cream

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Krim mata yang menghidratkan ini cukup lembut untuk bawah mata anda dan mengandungi asid hyaluronik untuk menggebukan dan melembapkan kulit. Bertindak seperti span untuk menarik hidrasi dari lapisan kulit dalam dan juga udara.

2. Fresh Black Tea Age-Delay Eye ConcentrateKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Krim ini adalah impian anda sekiranya mudah kering di kawasan bawah mata. Kulit anda akan menghabiskan antioksidan untuk memerangi garis halus dan tekstur, bengkak dan lingkaran hitam. Formula tugas berat terasa sangat berkhasiat dan berkrim pada kulit, menjadikannya pilihan malam yang hebat.

3. Kiehl’s Facial Fuel Eye De-Puffer

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Formula ringan dapat mengurangkan lingkaran hitam, garis halus, dan kantong di bawah mata. Kafein menyekat saluran darah untuk membantu mengeluarkan lebihan cairan dan hidrat dengan cepat untuk mengurangkan penampilan bengkak di bawah mata. Ini adalah produk kecil yang luar biasa. Sangat mudah untuk digunakan, dan ia benar-benar berkesan. Hasilnya segera kelihatan, dan itu membuat mata yang letih merasa segar.

4. Supergoop! Bright-Eyed 100% Mineral Eye Cream SPF 40Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Diperkaya dengan kafein dan SPF spektrum luas, krim mata anti-penuaan ini melancarkan garis-garis halus dan bengkak sambil melindungi kawasan mata yang halus. Tidak diperlukan sengatan, pembakaran, atau kerengsaan  walaupun untuk pelindung matahari! Sesuai untuk anda yang selalu menghindari pelindung matahari di bawah mata.

IKLAN

5. First Aid Beauty Eye Duty Triple Remedy A.M. Krim Gel

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Sebilangan besar krim mata dibuat untuk dipakai pada waktu malam, tetapi formula ringan ini diciptakan khusus untuk penggunaan siang hari di bawah solekan sehingga dapat menyuburkan kulit sepanjang hari. Bebas dari perengsa, ia mengandungi peptida dan ekstrak tumbuhan untuk membantu mengurangkan garis-garis halus dan menghidrat secara mendalam, sehingga kulit anda tetap halus.

6. Peter Thomas Roth Vital-E Microbiome Age Defense Eye CreamKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Krim mata dari Peter Thomas Roth ini mengandungi campuran antioksidan khas, ekstrak akar halia, dan asid hyaluronik untuk mencerahkan kulit, meningkatkan penghidratan dan melindungi daripada radikal bebas yang berbahaya. Terlebih lagi, ia membungkus kafein untuk mengurangkan bengkak.

7. Dermalogica BioLumin-C Eye SerumKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Sekiranya anda tidak menyukai rasa krim pekat, anda bernasib baik. Serum sutera bebas wangian Dermalogica terasa ringan pada kulit sambil memberikan kelembapan. Kompleks vitamin C juga mengandungi peptida yang unik, sehingga anda mendapat dua kali ganda kekuatan anti-penuaan.

8. Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Eye Cream

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Formula ini juga mengandungi retinol untuk mempercepat pergantian sel dan membuang garis-garis halus, kedutan, dan lingkaran hitam secara berkesan. Ia juga mengandungi asid hyaluronik untuk memberikan kelembapan tambahan dan menggebukan kulit, yang diperakui oleh pakar dermetologi.

IKLAN

9. Pixi Retinol Eye CreamKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Krim berkhasiat ini memulihkan, memperbaharui, dan membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus. Retinol melicinkan dan menyempurnakan, kekurangan kafein dan tenaga, dan peptida menguatkan dan menghidupkan semula kulit anda.

10. Tatcha The Silk Peony Melting Eye CreamKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Balsem empuk ini direka untuk keselesaan di sekitar kawasan mata. Formula halus meleleh pada aplikasi untuk melepaskan elixir sutera cair yang kuat, mengaburkan garis-garis halus dan kedutan dan membentuk pelindung kelembapan di atas kulit. Japanese White Peony membantu meningkatkan fungsi penghalang semula jadi kulit anda, sementara Hadasei-3 ™, trio makanan khas Jepun yang murni, mengurangkan tanda-tanda penuaan yang dapat dilihat. Rumusan antioksidan membantu melindungi daripada tanda-tanda kerosakan di masa depan, menjadikan kulit anda lembut dan halus, dengan cahaya sutera tulen.

11. The Inkey List Caffeine Under-Eye SerumKrim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!

Serum ini berasal dari kopi dan membantu mengurangkan lingkaran hitam dan garis halus. Oleh kerana kafein adalah diuretik, ia berfungsi untuk menghilangkan penahan air yang boleh menjadi penyebab utama bengkak di bawah mata. Serum kafein juga membantu mencegah kerosakan kulit dari radikal bebas yang boleh menjadikan lingkaran hitam lebih jelas.

Kaedah terbaik untuk menggunakan krim mata

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!
Sumber gambar: Vivant skincare

Sekiranya anda telah menjumpai krim mata pencegah kedutan yang berkesan, anda perlu menggunakannya! Ketekalan adalah kunci, dan cara anda menggunakan krim anda dapat membuat perbezaan dalam seberapa baik ia berfungsi:

Lakukan ujian tampalan: Anda akan terkejut ramai yang lalai membaca senarai ramuan kerana mereka terperangkap dalam gembar-gembur produk. Sebelum menggunakan produk baru, uji pada bahagian kecil kulit anda untuk memastikan produk tersebut tidak menimbulkan reaksi buruk.

Sejumlah produk: Seukuran kacang harus mencukupi untuk kedua-dua mata.

Gunakan jari manis: Boleh juga gunakan jari kelingking anda untuk menggunakan krim mata untuk memastikan menggunakan tekanan ringan.

Krim Mata Terbaik Untuk Mengurangkan Garis Halus, Kantong Mata Dan Lingkaran Hitam. Ini Cara Aplikasi Yang Betul!
Sumber gambar: Style Caster

Jangan tarik atau tarik kulit:yang hanya meningkatkan kedutan. Sebagai gantinya, gunakan gerakan dabbing.

Pastikan menggunakan krim mata anda di kawasan bawah mata, kelopak mata, dan sudut luar mata anda, di mana kedutan sering bermula. Elakkan sentuhan langsung dengan mata anda.