Kasut tumit tinggi adalah sahabat wanita! Jenis kasut yang betul dapat meningkatkan keyakinan anda, mengubah penampilan dan membuat kepala berpusing sebaik sahaja anda melintasi mereka.

Satu-satunya soalan ialah mana yang terbaik untuk anda? Ketika datang ke tumit, lorong membeli-belah lebih luas daripada yang disangka. Sama ada anda menggunakan stiletto yang mewah, pump yang elegan atau kasut yang bergaya anda pasti kata fesyen akan mempengaruhi anda. Semasa memilih sepasang kasut, ini adalah pelbagai jenis tumit yang harus anda ketahui.

Jenis Tumit

Sebilangan besar daripada kita mungkin hanya dapat membezakan dua atau tiga jenis tumit yang berbeza. Walau bagaimanapun, sebenarnya ada banyak lagi. Tanpa sedar, kebanyakan jenis tumit ini mungkin sudah melintasi jalan anda. Untuk mempercepat fesyen A-B-C anda, ini senarai jenis tumit yang paling biasa digunakan.

Tumit Blok

Tumit blok tidak hanya kelihatan sangat bergaya, tetapi tumit yang kukuh juga cenderung mengagihkan berat badan anda secara berbeza, berbanding tumit yang lebih nipis. Oleh itu, jenis tumit ini mengambil sedikit tekanan dari bahagian depan kaki anda, yang menghasilkan pendirian yang lebih selesa.

Tumit Cuba

Tumit Cuba persis kasut lelaki. Biasanya pendek hingga sederhana tinggi dan terdapat pada kasut pergelangan kaki, Oxfords, loafers dan kasut tertutup yang lain. Walaupun tumitnya kelihatan sangat padat, ia boleh menonjol sedikit dari atas ke bawah.

Tumit Koma

Tumit bergaya ini, seperti namanya, berbentuk seperti koma. Bentuk sabit yang tidak biasa adalah pernyataan yang bergaya dan sangat menarik.

Tumit Kon

Tumit kon didefinisikan oleh alas tebal dan kukuh untuk pendirian yang selamat dan hujung yang sempit dan halus. Tumit kon boleh digunakan untuk semua jenis kasut bertumit dan boleh datang dalam berbagai ketinggian. Gaya tumit ini serba boleh dan abadi.

IKLAN

Tumit Hiasan

Adakah yang lebih indah dari tumit yang dihiasi dengan indah? Sungguh menakjubkan apa yang berlaku apabila pereka kasut membiarkan imaginasi mereka menjadi liar. Kalaulah kita boleh memakai barang-barang kecil yang cantik seperti ini setiap hari dalam seminggu. Mega bukan?

Tumit Flare

Tumit ini mendapat populariti pada tahun 70-an. Tumit suar dicirikan oleh pangkal lebih ramping yang secara beransur-ansur melebar ke bahagian bawah.

Tumit Perancis

Tumit Perancis, juga dikenal sebagai tumit Louis atau tumit pompadour, adalah variasi dari tumit spool. Sama seperti tumit Perancis mempunyai bahagian atas lebar, bahagian tengah nipis dan bahagian bawah yang cepat melengkung. Biasanya berada di sisi yang lebih pendek.

Kasut tumit tinggi

IKLAN

Tumit tinggi terdapat dalam pelbagai bentuk dan ketinggian. Setiap tumit sekurang-kurangnya empat inci atau lebih boleh masuk ke dalam kategori ini. Jenis kasut yang paling biasa dipakai dengan tumit tinggi adalah pam, stiletto, dan sandal bertumit.

Tumit Anak Kucing

Tumit anak kucing sangat bagus jika anda tidak selesa berjalan di tumit yang lebih tinggi. Tumit jenis ini biasanya nipis dan selalu di bawah tiga inci.

Tumit Sederhana

Tumit sederhana mempunyai ketinggian yang sempurna. Tingginya antara tiga dan empat inci, menjadikannya kasut kerja yang ideal kerana tumit ini dapat memperbaiki postur badan anda tanpa memberi tekanan pada bola kaki.

Tumit langsing

Tumit langsing adalah pilihan seksi untuk malam di bandar atau majlis tertentu. Tumit yang nipis dan tinggi menambah panjang visual pada kaki anda dan sedikit pejalan kaki ke langkah anda.

IKLAN

Tumit Tunjang

Tumit jenis hiasan ini berasal dari Eropah pada zaman Baroque dan Rococo. Bentuk jam pasirnya menyerupai kili mesin berputar lama, di mana tumit ini mendapat namanya.

Tumit Persegi

Tumit persegi, serupa dengan tumit blok, biasanya di sisi tebal dan berbentuk segi empat. Gaya ini kelihatan lebih bergaya dalam kombinasi dengan sepasang pam yang runcing tetapi juga sering dijumpai pada booties dan model kasut lain.

Tumit Cuba tebal

Tumit Kuba tebal adalah variasi chunkier dari tumit Kuba. Biasanya digunakan untuk kasut tinggi, kasut pergelangan kaki dan jenis kasut lain yang kukuh.

Tumit Tinggi

Tumit yang sangat tinggi boleh mencapai ketinggian sehingga lapan inci atau lebih. Sungguh, langit adalah hadnya. Kasut ini biasanya dilengkapi dengan platform di bahagian depan agar tidak melebar kaki dan menjadikan pengalaman berjalan lebih selesa.

Tumit Cuba tebal

Tumit Kuba tebal adalah variasi chunkier dari tumit Kuba. Mereka biasanya digunakan untuk kasut tinggi, kasut pergelangan kaki dan jenis kasut lain yang kukuh.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI