Jelas terserlah keayuan serta kejelitaan, Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Hajah Norashikin, sejak baginda memutuskan untuk berhijab dan menutup auratnya dengan sempurna.

Malah, ketika baginda berkenaan berangkat ke beberapa buah majlis usai selamat pulang dari Jeddah, Arab Saudi, penampilan aginda yang terlihat manis dan sopan berjaya memukau tumpuan warganet hingga menjadi sorotan.

Manis Berhijab, Tak Jemu Mata Memandang Keanggunan Permaisuri Selangor!

Kejelitaan Permaisuri Selangor Semakin Terserlah Sejak Berhijab Dan Menutup Aurat Dengan Sempurna!

Terdahulu, baginda dan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj telahpun menunaikan ibadah Haji pada tahun 2023 dan segala urusan di sana telahpun dipermudahkan bagi baginda berdua.

Sekembalinya ke tanah air pada 4 Julai lalu, Tengku Permaisuri Selangor telah berkenan berangkat ke beberapa majlis rasmi di sekitar negeri Selangor dengan imej berhijab.

Selain itu, baginda kelihatan cukup anggun ketika mengenakan persalinan baju kurung merah jambu berselendang dan mengenakan hijab dalam rona warna senada pada  Majlis Santapan Hi-Tea di Istana Negara.

IKLAN

Baginda diiringi oleh KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah; DYMM Sultanah Terengganu Sultanah Nur Zahirah; DYMM Tunku Ampuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud; DYMM Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim; DYTM Raja Puan Muda Perlis Tuanku Dr Lailatul Shahreen Akashah Khalil dan YMM Raja Perempuan Kelantan Tengku Anis Tengku Abdul Hamid.

Warganet Puji Penampilan ‘Patuh Syariah’ Permaisuri

Kejelitaan Permaisuri Selangor Semakin Terserlah Sejak Berhijab Dan Menutup Aurat Dengan Sempurna!

Rata-rata rakyat di media sosial pantas memuji penampilan baginda ini dengan mendoakan agar baginda terus istiqomah. Pujian turut dilayangkan oleh selebriti tempatan, Nur Fazura yang berbangga mempunyai Tengku Permaisuri Selangor yang sopan dan manis pekertinya.

Artikel berkaitan: Keringkam ‘Berusia 35 Tahun’ Warisan Seni Berharga Tunku Azizah Khas Buat Muzium Sarawak! 

IKLAN

“Tambah berseri Permaisuri Selangor selepas menunai ibadah haji.”

“MasyaAllah. Cantik dan berseri Permaisuri Selangor.”

“Insannya dah cantik. Anugerah macam ini lagilah cantik berseri.”

IKLAN

“Cantik, menjadi contoh buat semua.”

Apa pun, kita doakan yang baik-baik sahaja buat Tengku Permaisuri Selangor yang kita sayangi ini. Hijabista mendoakan agar baginda dikurniakan istiqamah dan dipermudahkan segala urusan sebagai seorang pemimpin muslimah.

Artikel berkaitan: Sempena Hari Keputeraan Tengku Hassanal, Tunku Azizah Titipkan Doa Indah Buatnya

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI