Memakai tumit tinggi terlalu lama, boleh menjadi tidak selesa, tetapi Kate Middleton tahu cara membuatnya berfungsi. Puteri Wales, yang sering berdiri selama berjam-jam semasa pertunangan diraja, dikatakan menggunakan sekurang-kurangnya dua helah untuk kekal selesa dan masa yang sama tampak bergaya sepanjang masa.

Individu yang bercakap dengan pakar etika Myka Meier, pengasas Beaumont Etiquette, mengenai produk khusus yang dikatakan digunakan oleh kerajaan British.

Untuk mengelakkan kakinya daripada tergelincir dari tumitnya, Meier berkata Kate memakai seluar ketat tidak licin dari John Lewis, sebuah gedung serbaneka mewah di UK. Stokin semata-mata dijual pada harga RM29.56, atau sekitar RM30 dan mempunyai jalur gel pada bahagian bawah setiap kaki yang mencengkam pada tapak kasut.

Seperti yang dilaporkan Footwear News pada 2017, peminat diraja sebelum ini melihat gambar Kate yang kelihatan memakai seluar ketat semasa dalam lawatan diraja Kanada pada Julai 2011.

ARTIKEL BERKAITAN: Kenali Jenis-Jenis Tumit Kasut Wanita. Mana Yang Terbaik Untuk Anda?

IKLAN

Foto itu menunjukkan jalur yang jelas seperti gel yang mengintip keluar dari sisi tumit kaki runcing Tabitha Simmons Princess of Wales. kate middleton 2. Kate juga memakai kasut itu semasa melawat Hospital Universiti Sainte-Justine di Montreal pada hari ketiga perjalanan.

Puteri Wales juga dikatakan menggunakan insole kulit, sebelum ini Meier dengan temubual bersama insider juga menyatakan bahawa Kate telah diketahui memakai insoles Alice Bow yang dicipta oleh pereka British Rachel Bowditch. Menurut laman web Alice Bow, tapak kulit slip-in yang dijual pada harga $22.95 di AS direka untuk melindungi kaki anda supaya anda boleh memakai apa-apa jenis kasut dengan selesa, termasuk kasut tumit tinggi, selama berjam-jam.

Pada 2015, sumber yang tidak dinamakan memberitahu koresponden diraja majalah Vanity Fair, Katie Nicholl bahawa Kate telah “menempah beberapa paket” insoles Alice Bow. Hebat bukan!

IKLAN

Pada masa itu, jurucakap Alice Bow memberitahu Vanity Fair bahawa syarikat itu tidak dapat mengulas mengenai kerabat itu yang memakai insolenya. Lonjakan besar dalam lawatan dalam talian.

ARTIKEL BERKAITAN: Ahli Kimia Ini Kongsi Tip & Senaman Kurangkan Kesan Pakai Kasut Tumit Tinggi

Tiada protokol rasmi yang menentukan kasut yang patut dipakai oleh golongan diraja. Tetapi menurut pakar diraja Victoria Arbiter, mendiang Ratu Elizabeth II menetapkan preseden ketat mengenai pemakaian stoking di khalayak ramai semasa pemerintahannya selama 70 tahun.

IKLAN

Anda tidak pernah melihat raja tanpa stoking mereka, itulah satu-satunya peraturan yang keras dan teguh dari segi apa yang Ratu perlukan. Meier menambah bahawa kerabat diraja British biasanya mengikut garis panduan itu sambil melaksanakan tugas diraja mereka dalam peranan profesional mereka.

Perkara yang sama berlaku untuk kasut mereka, dengan golongan diraja memastikan memilih kasut yang “sesuai” untuk majlis, seperti Kate memakai “sneakers dan flat pada acara yang lebih kasual atau bertemakan olahraga,” kata Meier.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

SUMBER: INSIDER

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI