Penyanyi popular dari negara seberang Indonesia, Syahrini atau lebih dikenali dengan gelaran Princess Syahrini kelihatan ayu dan manis apabila memuat naik gambar di laman Instagramnya dengan imej bertudung! 

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Kau Yang Memilih Aku ini tidak kekok dengan imej terbarunya malah kelihatan selesa dan sentiasa ‘on point’ dalam gaya fesyennya. Bukan itu sahaja, malas setiap ‘caption’ nya di laman Instagram lebih berunsurkan ketuhanan. Sama ada berhijab ataupun tidak, Princess Syahrini sentiasa ‘menang’ dalam gelanggang fesyennya. Setiap gambar OOTD bersama imej berhijabnya sentiasa menjadi tumpuan pengguna media sosial dengan rekaan helaian yang unik serta penggunaan warna yang sentiasa mneyerlahkan sisi keanggunannya!

Antara OOTD menarik yang menjadi pilihan team Hijabista buat tatapan peminat Princess Syahrini:

IKLAN

Menurut Syahrini dalam satu temubual bersama media Indonesia, proses penghijrahannya ini disebabkan atas faktor kematangan dirinya. Benar, proses penghijrahan khususnya apabila berhijab bukanlah perkara yang boleh dipaksa. Malah ia hadir sendiri asalkan niat kita benar-benar ikhlas mahu melakukan perubahan.

Tambahnya lagi, apabila berhijab, proses untuk bersiap itu lebih ringkas dan lebih kerana tidak perlu untuk mempersiapkan rambut. Jika dahulu, bahagian rambut akan mengambil masa yang lama. Jadi, apabila sudah tampil dengan imej berhijab ini, ia lebih memudahkan segala-galanya!

Dalam Islam, setiap perubahan ke arah kebaikan itu sentiasa dituntut untuk menjadikan kita hamba yang lebih baik dari semalam. Allah S.W.T sentiasa akan memberi pentunjuk kepada mereka yang menginginkan perubahan dalam hidup mereka. Cuma lambat atau cepat itu adalah persoalan yang tidak perlu kita soalkan kerana Allah S.W.T adalah sebaik-baik perancang.

IKLAN

Seperti dalam dua surah ini iaitu:

Menerusi firman-Nya yang bermaksud: “Allah yang menciptakan kamu bermula dengan keadaan lemah selepas berkeadaan lemah itu Dia menjadikan kamu kuat. Setelah itu Dia menjadikan kamu lemah pula serta tua beruban. Dia menciptakan apa yang dikehendaki-Nya dan dialah jua yang Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa.” (Surah al-Rum, ayat 54)

dan;

IKLAN

Allah SWT berfirman: “Alif Lam Raa. Ini ialah kitab (al-Quran) Kami turunkan dia kepadamu (wahai Muhamad), supaya engkau mengeluarkan umat manusia seluruhnya dari gelap gelita kufur kepada cahaya iman – dengan izin Tuhan mereka – ke jalan Allah yang Maha Berkuasa lagi Maha Terpuji.” (Surah Ibrahim, ayat 1) 

Semoga Princess Syahrini akan sentiasa istiqomah dalam melalui hari-hari berikutnya dengan imej yang terbaru ini dan sentiasa dipelihara oleh Allah S.W.T!

Sumber gambar: Instagram Princess Syahrini

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI