Mengimbau kenangan waktu kecil, pelakon jelita Faezah Elai berkongsi cerita sewaktu menetap di sebuah rumah pangsa kos rendah di Pulau Pinang dahulu.

Jelasnya, dia sangat menikmati zaman kanak-kanaknya kerana kemeriahan yang dirasai sewaktu menetap di flat dahulu bersama adik beradik serta jiran tetangga.

“Saya budak flat Flat Taman Tun Sardon Penang.

“Siapa balik flat raya baru ni?

IKLAN

“Duduk flat ni meriah woo!! Especially time raya.. kalau ada yang bergaduh laki bini, memang satu flat boleh dengar. 🤣😂

“Saya teringat ketika usia saya dalam 12 tahun, saya dan adik tengah malam dengar jiran bawah rumah bekelahi laki bini.

IKLAN

“Saya dan adik dengan bedak sejuk tepek di muka duduk bertinggung tepi tangga duduk dengar mereka bergaduh pasal apa tak tahu, lupa dah. Saya punyalah ‘bawang’ waktu itu. Kamilah ‘mami jarum’ sebenar anda tahu!🤣😂

“Saya sangat menyukai kenangan zaman kanak-kanak dahulu. Pantasnya masa berlalu. Kita memang layak digelar ‘The Real Mami Jarum’!” luah Faezah di laman instagramnya.

IKLAN

Perkongsiannya itu mendapat perhatian ramai netizen yang menganggap dirinya sentiasa merendah diri dan tak melupakan asal usul. Selain itu, ramai juga yang turut berkongsikan cerita mereka apabila mendiami kawasan flat yang sama dengan Faezah.

Sis puji Faezah kerana sentiasa merendah diri dan tak malu untuk mengakui dari mana kita datang walaupun sudah berjaya hari ini. Moga rezeki Faezah dan keluarga terus melimpah-ruah dan menjadi inspirasi buat ramai hijabi di luar sana!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI