Keadaan cuaca yang tidak pernah berlaku sebelum ini yang bermula pada 17 Disember telah membawa kepada banjir terburuk negara sejak 2014. Hujan lebat menyebabkan banjir di beberapa kawasan dari Klang ke Shah Alam dan lebih banyak lagi telah menyebabkan puluhan ribu rakyat Malaysia terkandas dan terdesak untuk mendapatkan bantuan.

Rakyat Malaysia berjiwa besar begitu juga nama-nama jenama lokal yang terkenal menghulurkan bantuan bukan sekadar kutipan wang atau barang keperluan, malah tenaga kudrat bersatu demi membantu mangsa-mangsa yang terkesan dengan bencana banjir.

Penat Yang Puas! Licin Berkilat Rumah Mangsa Banjir. Kagum Dengan Usaha Fashionvalet
SUMBER GAMBAR: UTUSAN

Fashionvalet dan lilit bukan jenama lokal yang asing bagi anda hijabi yang bergemar dengan pilihan busana modesty sesuai untuk hijabi. Tapi kita lupakan sejenak kegemaran anda si fashionista. Nah lihat usaha mereka membantu menghulurkan bantuan cukup luar biasa.

Kita Fund sentiasa ada untuk mereka yang memerlukan

Penat Yang Puas! Licin Berkilat Rumah Mangsa Banjir. Kagum Dengan Usaha Fashionvalet

dUCk bekerjasama dengan MyFundAction mengumpul dana untuk individu yang terkesan dengan bencana banjir. Kebanyakannya telah kehilangan rumah dan harta benda mereka dalam hujan yang melanda.

Menyasarkan sejumlah RM300,000 melalui Kitafund untuk membantu seramai mungkin mangsa. Dengan harapan dapat meringankan beban yang ditanggung oleh masyarakat Malaysia, wang yang terkumpul akan digunakan untuk segala bentuk keperluan dan keperluan yang diperlukan.

IKLAN
  • Kit Kebersihan yang akan terdiri daripada peralatan mandian, Ubat & Topeng Muka
  • Hidangan Panas kepada komuniti yang diperlukan

Sebarang jumlah sumbangan adalah dialu-alukan dan Kitafund juga akan menerima atas bantuan dalam bentuk apa pun. Sebagai tanda sokongan untuk kempen ini, Kitafund akan menderma 50% daripada yuran platform kembali kepada kempen. dUCk tidak mengambil sebarang peratusan daripada dana yang diperoleh. 100% daripada dana akan dikhaskan untuk MyFundAction untuk membantu orang ramai.

Bantuan dihulur ketika fasa berpantang

Penat Yang Puas! Licin Berkilat Rumah Mangsa Banjir. Kagum Dengan Usaha Fashionvalet

Umum ketahui Vivy Yusof baru melahirkan cahaya mata yang ke empat pada 22 Disember yang lalu dan kini Idris Ali Shah baru berusia sebulan. Namun pengasas jenama Fassionvalet tidak betah duduk di rumah ketika berpantang, lalu berusaha meringankan kerja kumpulan pekerja fashionvalet dan lilit woman.

IKLAN

Penat Yang Puas! Licin Berkilat Rumah Mangsa Banjir. Kagum Dengan Usaha Fashionvalet

Walaupun tidak mengembleng tenaga, cukup untuk keluar membeli barang keperluan cuci permulaan untuk melakukan kerja-kerja membersihkan rumah mangsa-mangsa banjir.

Penat yang puas

Jika kita lihat hantaran gambar-gambar yang dimuat turun di media sosial pasti anda rasa terkesan dengan bencana yang menimpa mereka. Ya, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Nah! Fashionvalet menjemput anda menjadi sebahagian dari sukarelawan bersama membersihan kediaman mangsa bencana banjir. Anda boleh mengisi borang yang disediakan dihantaran layar cerita di akaun instagram lilitwomen dan fashionvalet untuk maklumat lanjut dan terkini. Mungkin wang bukan dari kemampuan anda tetapi cukup menghulurkan tenaga yang pasti boleh meringankan beban mereka.

IKLAN

+++ Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe.

Penat Yang Puas! Licin Berkilat Rumah Mangsa Banjir. Kagum Dengan Usaha Fashionvalet

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI