Penuaan, hormon, dan perubahan berat badan semuanya dapat berperanan dalam penampilan selulit yang tidak sedap dipandang. “Faktor-faktor ini boleh menyebabkan tali tisu penghubung di bawah kulit menjadi kaku dan sel-sel lemak di sekelilingnya menjadi lebih besar dan mendorong ke dalam kulit – yang menimbulkan kesan ‘keju cottage’ yang kita semua benci.

Walaupun anda tidak dapat mengawal adanya selulit, anda mempunyai pilihan baru mengenai cara menanganinya dan kebanyakannya jauh dari pembedahan plastik utama yang digunakan selama beberapa dekad. Liposuction tidak pernah benar-benar berfungsi untuk hapuskan selulit, walaupun ia menangani jumlah lemak di bawah kulit. Ia tidak mengatasi tali ketat dan berserat yang membuat penampilan memalapkan. Jom trik di bawah, bagaimana ia berjaya hapuskan selulit.

Krim Topikal

Cara terpantas untuk memperbaiki penampilan selulit adalah dengan losyen atau krim yang mengandungi kafein, yang mempunyai kesan pengetatan sementara. Selain itu, tindakan mengurut krim setiap hari atau dua kali sehari dapat meningkatkan peredaran ke kawasan tersebut untuk mengurangkan lebam.

CADANGAN PRODUK: Lierac Body Slim Stomach & Waist

IKLAN

Rumusan pembentukan semula yang membantu membetulkan bentuk kawasan perut dan pinggang, menjadikan penampilan lebih halus dan tegas. Rawatan yang disasarkan membantu bertindak pada lemak perut dan menyokong kulit dengan gabungan kafein aktif, teratai dan peptida willow putih.

Urut

Urut meningkatkan peredaran darah dan menggebukan kulit, membuat penampilan lebih halus yang bertahan selama berhari-hari. Sapukan scrub badan dengan gerakan mundur dan kuat. Setelah kering, gunakan minyak badan untuk urutan mendalam selama dua minit.

CADANGAN PRODUK: Clarins Anti-Eau Body Treatment Oil

IKLAN

Minyak Rawatan Badan Clarins Anti-Eau adalah minyak badan yang memberi tenaga untuk melegakan, menguatkan dan melembutkan kaki anda yang berat. Diperbuat daripada 100% ekstrak tumbuhan tulen, minyak hazelnut dan pati aromatik, minyak aromatik ini membantu menghilangkan toksin, nada dan kontur badan anda dan menjadikan kulit anda terasa halus.

Squad

Otot yang kuat menjadikan selulit kurang jelas. Berdiri dengan kaki selebar bahu, lepaskan punggung anda sambil menekuk lutut ke posisi duduk; tahan selama dua saat, kemudian kembali berdiri. Ulangi15 kali, tiga hari seminggu.

Makanan Diet yang Lebih Sihat

IKLAN

Nampaknya lebih mudah menggunakan krim daripada mengubah diet anda, tetapi tidak ada yang dapat menghilangkan selulit lebih cepat daripada mengisi badan anda dengan makanan berkhasiat. Makanan yang diproses dan buatan, gula, lemak, dan natrium tidak memberi manfaat kepada anda untuk kesihatan dan mereka juga dapat menjelaskan mengapa sukar untuk menghilangkan getah yang tidak diingini. Sebaliknya, isi pinggan anda dengan buah, sayuran, dan lemak serta biji-bijian yang sihat untuk membantu mencegah dan menyingkirkan selulit.

Minum Banyak Air

Apabila anda tidak membuat diri anda terhidrasi, ini termasuk di seluruh badan, punggung dan kaki anda. Dehidrasi menjadikan selulit kelihatan lebih jelas. Untuk mengatasinya, cubalah mengelakkan makanan yang terlalu masin dan masukkan lapan gelas air anda sehari. Cecair akan membantu mengisi semula badan anda, menjadikan kulit kelihatan kurang lesap dan kental.

Potong Tenusu

Selulit atau keju – itulah persoalan malang. Kerana tenusu penuh dengan hormon, estrogen tambahan yang diambil tubuh anda boleh menyebabkan selulit terbentuk di kaki dan punggung anda. Dengan beralih ke keju dan susu bukan tenusu seperti soya atau badam, anda akan menghilangkan hormon tambahan dari tubuh.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI