Kata orang jodoh itu tak kemana. Kadang-kadang jenuh menunggu, alih-alih rakan sekolah lama yang jadi imam kita. Jodoh, ajal dan rezeki itu semua urusan Allah. Seperti perkongsian di ama twiteer di mana lelaki ini memberitahu jodohnya hadir ketika dia sedang berurusan dengan satu klien. Perkongsiannya ini mendapat respon positif yang baik dari netizen dengan mendapat sebanyak 17K retweet dan 12K like. Pasangan itu kini sudah melangkah ke fasa pertunangan dan akan mengakhiri hubungan itu dengan hubungan halal nanti.

Lelaki ini bertemu tunangannya (kini) ketika sedang membuat sesi fotografi dengan salah seorang klien. Tunangnya itu merupakan kawan kepada kliennya itu.

Tetapi tidak mudah untuk mendapat respon gadis idamannya. Tunangnya itu jual mahal pada mulanya. Percubaan gagal untuk kali pertama.

Terpaksa bagi alasan bluetooth rosak.

IKLAN

Tetapi tidak berputus-putus. Pencarian dimulakan di laman instagram. Send request dan lama juga barulah dia accept. Terus pasang ayat baik punya.

Sebelum itu cuba luaskan pengaruh. Sempat curi-cuti berbual dengan ibunya.

Tapi sebelum dapat, pernah kena reject.

IKLAN

Yang sweetnya, ada juga netizen minta tip dari lelaki ini. Siap mintak tutorial.

Memang sangat sweet membaca tread ini. Kata orang jika mahukan sesuatu kena berusaha dan jangan berputus asa. Begitu juga soal jodoh. Jika tak mahu si dia diambil orang, cepat-cepat usahakan supaya kita dulu jadi yang pertama singgah di hatinya.

IKLAN

Admin doakan pasangan akan cepat mendirikan rumah tangga. Hubungan yang halal itu lebih manis dan nikmat yang paling indah.

SUMBER: SYAQIRRUKIMIN

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI