Perasaan ditinggalkan orang yang kita sayang memang perit. Apatah lagi bila kita sudah berjanji untuk sehidup semati, namun takdir Tuhan siapa yang dapat menduganya. Tuhan lebih menyayanginya. Itulah yang dirasakan oleh pemilik akaun twitter @nurfarzanarosli apabila orang yang dicintanya terlebih dahulu dijemput Illahi.

Kekasihnya, Ahmad Firdaus Hilman Mohamad telah maut dalam kemalangan selepas kereta yang dinaiknya bertembung dengan sebuah pacuan empat roda di Kilometer 55 Jalan Kuantan-Segamat berdekatan Kampung Orang Asli Arung, Pekan.

Setelah 4 tahun bersama, janji untuk menjadi orang terakhir yang dicintainya menjadi kenyataan.

IKLAN

Arwah digambarkan seorang yang baik dan banyak berkorban untuk keluarga dan sahabatnya. Walaupun realitinya menyakitkan, namun gadis ini cuba sedaya upaya untuk redha dan menerima kenyataan ini.

Rasa seperti mimpi. Dia pernah memberi pesanan kepada arwah iaitu “Allah uji orang yang mampu” dan sekarang dia merasakan pesanan itu berbalik kepada dirinya.

IKLAN

Walaupun dia sudah tiada, namun semangatnya sentiasa dibawa bersama.

IKLAN

Sementara itu, ramai netizen yang turut melahirkan rasa simpati terhadapnya dan menitipkan kata-kata semangat agar dirinya terus tabah dan kekal positif. Hijabista juga ingin merakamkan takziah buat keluarga mangsa dan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin.

SUMBER: TWITTER @NurfarzanaRosli , INSTAGRAM @buletin_tv3