Seluar baggy atau seluar harem adalah fesyen yang popular dari zaman dahulu hingga sekarang. Rekaan seluar ini benar-benar unik, yang sedikit lebar di paha dan sempit di bahagian lutut. Namun, tetap selesa kerana terasa longgar dan sesuai untuk padanan gaya hijabi. Tidak hairanlah bahawa seluar kasual ini sangat sesuai untuk kegunaan seharian.

Anda juga boleh memakai seluar baggy ini untuk pelbagai acara rasmi dan kasual. Penampilan anda akan tampak klasik dalam gaya lama tetapi tetap terkini dan tidak terasa kuno.

Dengan bahagian atas kanan, seluar baggy dapat menjadikan postur anda kelihatan lebih tinggi. Oleh kerana bentuknya yang longgar, anda akan tetap selesa melakukan aktiviti sepanjang hari. Oleh itu, jika anda ingin mencari idea untuk seluar padanan terkini, jom semak OOTD gaya seluar baggy.

Seluar denim baggy dan ruffle top

Seluar jeans baggy sangat sesuai jika anda menggabungkannya dengan ruffle top . Ia sangat sesuai untuk anda gunakan dalam acara santai dengan gaya kasual. Anda boleh padankan kasut tumit dan beg tangan yang comel. Jangan lupa memakai cermin mata hitam untuk menjadikannya lebih bergaya.

Seluar baggy dan blazer yang besar

Adakah anda ingin kelihatan formal dengan seluar baggy terkini? Cubalah dan padanan seluar baggy ini, menjadikannya lebih profesional, anda boleh menambahkan blazer dan pakaian dalam masuk ke dalam. Rupa ini sesuai untuk pelbagai acara rasmi, seperti kuliah atau pejabat. Agar penampilan anda tidak terlalu kaku, anda boleh memakai kasut tinggi atau boot. Jangan lupa lengkapkan gaya dengan bag galas.

Seluar baggy dan kemeja-T panjang

IKLAN

Ingin kelihatan santai dengan seluar baggy? Anda boleh memadankan seluar baggy hanya dengan t-shirt biasa. Sangat sederhana dan mudah, bukan? Agar tidak terlalu rata, anda boleh menambahkan aksesori seperti rantai atau tali pinggang. Penampilan kasual ini juga lebih lengkap dengan kasut sneakers.

Seluar baggy dan blaus kotak-kotak

Inspirasi seluar baggy kontemporari ini sesuai untuk anda yang tidak selesa memakai pakaian ketat dan mengikut bentuk badan anda. OOTD ini kelihatan longgar dan santai malah kemeja besar bercorak ini tampak selesa. Sesuai untuk penggunaan seharian tanpa rasa takut tidak selesa dengan pakaian anda. Bagi kasut, anda boleh memakai kasut rata dengan sedikit perincian. Jangan lupa menambah tali pinggang ke seluar anda supaya tidak nampak hambar.

Seluar baggy dan besar bahagian atasnya

IKLAN

Sekiranya anda ingin kelihatan lebih feminin, gabungan seluar baggy kontemporari dan halter top ini patut dicuba. Sangat sesuai digunakan dalam cuaca panas. Anda boleh menambah tali pinggang daripada seluar jeans. Kemudian untuk kasut, pakai tumit dengan tali pergelangan kaki yang menjadikan kaki anda kelihatan lebih cantik. Untuk beg, anda boleh menggunakan sling bag kulit. Tampilan ini ringkas tetapi bergaya

Seluar baggy dan T-shirt berwarna putih

Idea seluar baggy OOTD kali ini adalah gaya kasual dan anda tidak perlu memikirkan pakaian apa yang harus dipakai di almari pakaian anda. Anda boleh menggabungkan seluar baggy dengan kemeja putih yang dipotong. Ringkas tetapi tetap bergaya, lebih-lebih lagi apabila dipadakan dengan kasut putih. Ini sangat sesuai untuk aktif, seperti melancong, membeli-belah, melepak, melancong dan banyak lagi. Oh ya, penampilan ini juga sesuai untuk anda yang mempunyai postur badan yang kecil agar kelihatan lebih tinggi.

Seluar baggy dan baju luar

IKLAN

Inspirasi untuk pakaian seluar baggy kontemporari ini disarankan bagi anda yang memakai tudung. Anda masih boleh kelihatan moden dan bergaya. Anda boleh memadankan seluar jeans dengan gaya pinggang tinggi dengan kemeja-T putih. Kemudian, tambahkan baju yang terlalu besar sebagai bahagian luar untuk menjadikan penampilan anda lebih baik. Untuk tudung, anda boleh memakai tudung pashmina, begitu juga dengan kasut. Kasut putih dengan butiran suntikan warna sesuai dengan bahagian luar anda.

Seluar baggy dan blaus putih

Masih lagi gaya OOTD seluar baggy untuk hijaber, kali ini anda boleh menggunakan pakaian sederhana tanpa harus memakai pakaian berlapis. Seluar baggy yang diperbuat daripada seluar jeans dipadankan dengan sempurna dengan blaus putih. Anda hanya perlu menambah tudung Pashmina, warnanya masih sama. Untuk kasut, anda boleh memakai kasut untuk menjadikan penampilan anda lebih santai. Tetapi walaupun santai, penampilan ini benar-benar dapat digunakan untuk majlis formal.

Seluar jeans baggy dan jaket jeans luar

Ingin kelihatan klasik dengan seluar jeans tetapi kelihatan bergaya? Anda boleh mencuba inspirasi seluar dan pakaian bertudung ini. Seluar jeans baggy akan sesuai dengan anda ketika anda memadankan dengan warna putih dalaman dan seluar jeans luar model baju. Kemudian untuk tudung, anda boleh memakai tudung pashmina yang diikat di leher anda. Rupa ini menjadikan penampilan kasual anda lebih segar. Terutama jika anda menambah kasut putih sebagai kasut.

Seluar baggy OOTD dengan motif tartan dan lapisan luar

Seluar motif tartan warna mocca baggy akan sesuai dengan mantel oater yang sesuai. Kemudian, anda boleh menambah kemeja putih biasa sebagai cara kerja dalaman anda. Ditambah dengan kasut putih dan selendang pashmina, anda dijamin kelihatan sangat bergaya. Sangat sesuai untuk OOTD ini digunakan dalam acara formal atau santai.