Hijau dan runcing di bahagian luar, kuning dan lembut di bahagian dalam. Dari keterangan itu sahaja, anda sudah dapat mencium bau buahnya, atau membayangkan rasanya.

Sama ada anda menyukainya atau membencinya, digelar sebagai ‘Raja Buah’ yang tidak dapat dipertikaikan di Asia Tenggara, Durian kini diabadikan dalam bentuk Pesona eksklusif oleh Pandora Malaysia dan Brunei.

Teliti dari segi pembuatan

IKLAN

Bahagian luar buahnya dilapisi perak sterling, sementara bahagian dalamnya diperbuat dari Pandora Shine. Bentuk hati Pandora Shine kecil terpahat pada kulit bertekstur runcing dan gelaran buah yang dianugerahkan, “King of Fruits” terukir dengan khemat.

Lebih-lebih lagi, pesona berganda itu memberi inspirasi bagaimana buah ini biasanya dibuka ketika makan. Ilham ini mengimbau banyak kenangan manis mengenai perjumpaan keluarga di mana buah durian akan di makan hingga habis seperti istilah last kopek’ tepat sebelum Ramadan di mana pelancaran charm ikonik ini di butik Pandora Malaysia di Ampang.

IKLAN

Menunggu selama 11 tahun

Menariknya lagi ikonik charm ‘durian’ ini menurut Datin Sri Zahida Noordin (Pengarah Urusan Pandora Malaysia) di dalam majlis pelancaran 8 April lepas, beliau mengambil masa 11 tahun untuk menghasilkan ikonik charm ini. Di sebabkan permintaan yang ramai dan penjualan Pandora Malaysia menigkat baik, pihak atasan Pandora meluluskan untuk menghasilkan ikonik charm ini di pasaran Malaysia dan Brunei.

IKLAN

Beliau juga berharap ikonik charm ini sebagai buah tangan untuk rakyat Malaysia untuk mereka yang berada di tanah air mahupun di luar negara. Jadikan ikonik charm ini sebagai tanda anda sentiasa mengingati kenangan bersama orang tercinta.

Bagi pengemar aksesori Pandora, pesona ini sangat sesuai untuk semua pencinta durian di luar sana! Anda boleh menambahkan daya tarikan untuk pop yang suka bermain dengan apa sahaja penampilan musim ini atau memakainya sebagai penghargaan atas rasa cinta anda terhadap ‘Durian lovers’.

Koleksi ini akan tersedia di semua butik Pandora di seluruh negara pada 15 April 2021 dan juga merangkumi Koleksi Hari Ibu & Raya untuk perayaan yang akan datang.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI