Bagi penggemar tudung pastinya jenama Ariani merupakan antara jenama yang tidak asing lagi dikalangan Hijabis di Malaysia!

Menariknya, baru-baru ini jenama hijab terkemuka berkenaan telah meluaskan lagi empayar perniagaan mereka apabila berjaya membuka House Of Ariani (HOA) yang menempatkan busana muslimah lengkap dari kepala hingga kaki!

HOA Gedung Tudung Dan Busana Muslimah Terbesar!

House of Ariani Kini ‘Pusat Sehenti’ Busana Muslimah Lengkap! Tawarkan Ratusan Koleksi Tudung & Pakaian

Malah, ia merupakan berita baik bagi peminat jenama ini kerana dengan keluasan 37,100 meter persegi sekaligus menjadikan HOA sebagai pusat sehenti (one stop centre) yang menjadi gedung tudung dan butik pakaian Muslimah terbesar di Malaysia. Boleh la Hijabi shopping raya di sini nanti.

Ketika ditanya bagaimanakah tercetusnya inspirasi untuk membuka HOA ini, Pengarah Pemasaran Ariani Textiles & Manufacturing (M) Sdn Bhd, Datin Farah Haryani Muhammad Philip berkata, pembukaan HOA ini bertujuan memaparkan komitmen Ariani dalam meneruskan legasi perniagaan industri hijab yang sudah bertapak selama 15 tahun.

Memandangkan jenama Ariani kini sudah mempunyai rangkaian pelanggan yang ramai dan meluas serta tidak terhad di dalam negara sahaja, sepeti Brunei, Singapura dan Indonesia. Justeru, tercetusnya inspirasi untuk menghimpunkan kesemua produk keluaran Ariani di bawah satu bumbung.

IKLAN

“Buat masa ini, lebih 200 koleksi tudung dan 100 koleksi pakaian ditawarkan di HOA dan kami sudah memulakan koleksi sempena raya ini sejak lapan bulan lalu.

“Selain untuk menarik lagi ramai pelanggan, tujuan HOA juga adalah untuk memberikan pengalaman baru kepada pelanggan setia Ariani untuk lebih dekat lagi dengan jenama ini,” katanya ketika ditemui Hijabista pada majlis pembukaan HOA pada Jumaat.

Pada majlis sama, jenama Ariani buat pertama kalinya turut memperkenalkan jenama khusus busana kaum Adam, yang mempunyai pelbagai koleksi pakaian lelaki seperti baju melayu, kurta dan kemeja yang bernaung di bawah sebuah lagi sub jenama terbaharu dikenali sebagai Aryan. Ini bertujuan menjadi pelengkap kepada setiap busana wanita yang dibeli pelanggan.

IKLAN

Artikel berkaitan: Tudung Bawal Kekal Terletak, Ini Trik Dan Gaya Selebriti. Mudah Sangat!

Selain itu, Farah juga turut menegaskan bahawa perkhidmatan pelanggan di HOA juga telah melalui proses naik taraf. Malah, HOA turut menyediakan ruangan eksklusif khusus buat pelanggan merehatkan badan setelah penat membeli belah.

“Bagi yang bakal berkunjung ke HOA mereka akan merasai pengalaman reka bentuk kedai yang dilengkapkan dengan gabungan teknologi pintar dan pengalaman gaya hidup,” ujarnya.

IKLAN

Sekadar info, bermula 10 Mac sehingga malam raya nanti, Ariani mengadakan jualan mega lebaran secara eksklusif dengan melancarkan koleksi terbaru tudung lebaran. Menariknya, koleksi pada tahun ini memberikan kelainan dengan memfokuskan corak dan warna yang lebih segar dan moden buat penggemar jenama Ariani.

Artikel berkaitan: Perlu Tahu Prinsip Asas Suai Padan Tudung Dan Baju. Boleh Jadi Panduan Sebelum Shopping Raya!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI