Malaysia kini sedang memerangi satu daripada krisis kesihatan global yang terbesar iaitu pandemik COVID-19. Sehubungan dengan data terbaru yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia; terdapat 553 kes COVID-19 (16/03/2020). Sistem penjagaan kesihatan kami bekerja keras dengan 57 hospital yang ditugaskan untuk pemeriksaan COVID-19 dan 28 hospital ditugaskan sebagai pusat rujukan yang ditetapkan untuk COVID-19.

Sekiranya anda imbas pada persidangan di mana kerajaan bersidang memutuskan perdana menteri terbaru yang berlangsung di Istana Negara terdapat banyak syarikat- syarikat terkemuka menghulurkan bantuan kepada pihak media yang membuat liputan di hadapan istana tetapi setakat ini belum ada lagi syarikat-syarikat yang besar menghulurkan bantuan secara terbuka.

FashionValet Antara Syarikat Yang Prihatin

Gelombang kedua ini memberi tamparan hebat kepada semua rakyat. Sekali lagi inisiatif kedua syarikat perniagaan atas talian FashionValet membuka jalan kepada orang ramai bersama menghulurkan bantuan kepada mangsa virus yang tular mahupun barisan hadapan yang bertungkus lumus menangani virus ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof) on

Terdahulu Usahawan dan ikon fesyen terkenal Datin Vivy Yusof, meluahkan rasa terharunya dengan usaha petugas-petugas hospital yang bertungkus lumus melakukan tugas mereka bagi mengawal masalah virus covid-19 yang sedang menular ketika ini.

Bagi menghargai usaha mereka itu, beliau mewakili syarikat miliknya iaitu Fashion Valet telah menghadiahkan pendingin hawa mudah alih buat petugas-petugas hospital kerana memahami begitu peritnya bekerja dengan menggunakan sut khas tersebut.

IKLAN

Buka Peluang Orang Ramai Menghulurkan Bantuan

Pekerja penjagaan kesihatan Malaysia sebagai pelopor depan mempertaruhkan nyawa mereka meletakkan usaha yang gigih dalam memerangi pandemik ini dan menyediakan penjagaan yang optimum bagi sesama rakyat Malaysia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZAYAN (@zayan.my) on

Sebagai warganegara Malaysia, pengasas Goodwill IMARET bersama Vivy Yusof sebagai pengasas FashionValet (FV) telah mengikuti perkembangan COVID-19 dengan prihatin betapa dedikasinya pekerja penjagaan kesihatan Malaysia menzahirkan rasa

“Bagaimana kita boleh duduk diam di rumah sementara kakitangan hospital bekerja berganda dan berlebihan untuk menjaga pesakit yang dijangkiti yang meningkat jumlahnya. Inilah masanya untuk kita melakukan sesuatu yang lebih berharga dari apa kita lakukan sekarang. ” – Vivy Yusof.

IKLAN

Oleh itu, dengan semangat menyokong Malaysia dalam memerangi COVID-19; Vivy Yusof, suami Fadza Anuar dan pasukan FashionValet sedang memulakan platform dana (Dana Sokongan FV COVID19) untuk mengumpul dana untuk sistem penjagaan kesihatan Malaysia melalui

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof) on

MENDERMA DI SINI: https://www.simplygiving.com/fv-covid19-support-fund.

Vivy Yusof dan Fadza Anuar juga menyumbangkan RM100,000 kepada tabung ini dan dana yang dikumpul ini untuk kegunaan:

IKLAN

1. Memobilkan sukarelawan untuk membantu kemudahan kesihatan.
2. Membantu rakan-rakan di hospital dan dikuarantin.
3. Menyediakan bekalan perubatan dan am ke hospital.

FV bekerjasama dengan IMARET (Pasukan Perundingan & Rawat Persatuan Perubatan Islam Malaysia) untuk melaksanakan rancangan di atas. FV dengan ini menyeru kemurahan hati semua rakyat Malaysia untuk menyumbang kepada Dana Sokongan FV COVID19 kami melalui sumbangan dan penyebaran berita mengenai usaha penggalangan dana ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FashionValet (@fashionvaletcom) on

 

Tempoh 14 hari, inilah masa kita menghulurkan bantuan kepada mereka bukan duduk berdiam diri sahaja. Renungkan bersama andai yang dijangkiti virus covid-19 itu di kalangan orang yang kita sayang. Anda boleh juga menderma atas nama orang yang tersayang, contohnya bersedekah atas nama arwah ibu bapa yang telah meninggal dunia. Jom beramal bersama!

Perkongsian Vivy Yusof di IG story miliknya.
Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI